Liepājā par vairāk nekā sešiem miljoniem eiro būvēs vieglatlētikas manēžu

© Scanpix

Liepājā par vairāk nekā sešiem miljoniem eiro būvēs vieglatlētikas manēžu, aģentūra LETA uzzināja Liepājas pilsētas domē.

Šodien Liepājas domes finanšu komitejas sēdē deputāti apstiprināja Liepājas vieglatlētikas manēžas būvniecības izmaksas - 6 279 442 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN). Lēmums vēl jāapstiprina Liepājas domes sēdē, kas notiks 16.jūnijā.

Slēgta iepirkuma konkursa rezultātā Liepājas vieglatlētikas manēžas būvniecību par viszemāko cenu piedāvāja veikt SIA "Merks".

Liepājas vieglatlētikas manēžas būvniecībai paredzēts valsts līdzfinansējums 3 585 625 eiro apmērā. Liepājas pašvaldības finansējums manēžas būvniecībai būs 2 693 817 eiro.

Vieglatlētikas manēžas būvniecību plānots sākt šogad. Manēža tiks būvēta Rīgas ielā 50, pie Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5.vidusskolas.

Manēžas projekts izstrādāts pēc Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas noteiktajiem standartiem ar atbilstošu slēgto vieglatlētikas manēžu, kā arī pielāgotām telpām sportistu internātam. Manēža būs paredzēta izglītības iestāžu audzēkņu un sporta klubos iesaistīto personu treniņu apstākļu uzlabošanai, kā arī tā paplašinās iespējas rīkot starptautiska līmeņa sporta sacensības Liepājā.

4900 kvadrātmetru platībā plānots izvietot 200 metru skrejceļu ar četriem celiņiem pa apli, iesildīšanās laukumu, 60 metru sprinta taisni ar četriem celiņiem, sektorus ar nepieciešamo aprīkojumu augstlēkšanai, tāllēkšanai un lodes grūšanai, laukumus basketbola, florbola, iekštelpu futbola un volejbola sporta spēļu vajadzībām, šķēpmešanas treniņu sektoru un saliekamās skatītāju tribīnes ar ne mazāk kā 500 sēdvietām. Tāpat manēžā plānota klints kāpšanas siena, trenažieri un sektors vingrošanai ar līdztekām un citu nepieciešamo inventāru.

Papildus vieglatlētikas manēžai tiks uzbūvēta arī četru stāvu ēka, kurā atradīsies ģērbtuves un apmeklētāju centrs, ēdnīca ar virtuvi un ēdamzāli, mācību klases, manēžas un Liepājas Sporta spēļu skolas administrācijas kabineti, bibliotēka un sportistu internāts. Jaunā ēka būs savienota ar Liepājas 5.vidusskolas ēku un manēžu.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)