Advokāts Leja atteicies no VID ģenerāldirektora vietnieka amata

Finanšu ministrija (FM) ir saņēmusi vēstuli no zvērināta advokāta Laura Lejas, kurā viņš informē, ka vēlas atteikties no iespējas strādāt Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora vietnieka amatā, lai pilnvērtīgi atsāktu zvērināta advokāta praksi.

Kā zināms, noslēdzoties atklātajam konkursam, 2009.gada 27.novembrī Finanšu ministrijas izveidota konkursa komisija atzina zvērinātu advokātu Leju par uzvarētāju konkursā uz VID ģenerāldirektora vietnieka nodokļu jomā, Nodokļu uzskaites un piedziņas pārvaldes direktora amatu.

Leja savā vēstulē norāda, ka no amata viņš atsakās, ņemot vērā to, ka formalitāšu kārtošana darbam VID ir ieilgusi jau trīs mēnešu garumā, tādēļ pieņemts lēmums par atteikšanos no iespējas strādāt VID, informē FM Komunikācijas nodaļas vadītāja Baiba Melnace.

Finanšu ministrs Einars Repše izsaka nožēlu, ka L.Leja kā jauns un spējīgs profesionālis ir atteicies no darba VID, ņemot vērā, ka jautājums par viņa iecelšanu amatā aizkavējās saistībā ar iepriekšējā VID ģenerāldirektora Dz.Jakāna darbības izvērtēšanu disciplinārlietas ietvaros un pārcelšanu uz Finanšu ministriju.

Svarīgākais