Latvijas simtgades dāvinājumā senioru datorprasmes

SAGAIDOT VALSTS SIMTGADI, Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis (no labās) pasniedza Latvijas Valsts prezidentam Raimondam Vējonim simbolisku dāvanu, kas liecina, ka ar Lattelecom sociālās atbildības iniciatīvas Pieslēdzies, Latvija! atbalstu vairāki tūkstoši senioru sekmīgi apguvuši datorprasmes © F64

Septiņu gadu laikā Lattelecom sociālās atbildības iniciatīvas Pieslēdzies, Latvija! kursos datora un interneta prasmes apguvuši vairāk nekā 31 000 senioru, tādējādi veicinot vecākās paaudzes iesaisti sociālajos procesos un paaugstinot to konkurētspēju darba tirgū. Tā ir Lattelecom dāvana Latvijas simtgadei, kura simboliski tika pasniegta Latvijas Valsts prezidentam Raimondam Vējonim.

Saņemot Lattelecom simbolisko dāvinājumu, R. Vējonis norādīja: «Eprasmes vairs nav modes lieta, kas attiecas tikai uz jaunāko paaudzi. Pieslēdzies, Latvija! ir pierādījis, ka digitālo tehnoloģiju apgūšanai nav vecuma ierobežojumu - datorprasmes var apgūt arī cienījamā vecumā, ir tikai jāgrib un jāmācās. Ar gandarījumu redzam, ka apmācības pozitīvi ietekmē senioru ikdienu - kādam iegūtās zināšanas ļāvušas uzzināt vairāk par valstī un pasaulē notiekošo, kādam atvieglojušas rēķinu apmaksu, bet kādam citam sniegušas iespējas sazināties ar tālumā esošajiem tuviniekiem.»

Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis atklāja, ka 2008. gadā, uzsākot iniciatīvu Pieslēdzies, Latvija!, Lattelecom apņēmās līdz Latvijas valsts simtgadei palīdzot apgūt datorprasmes 30 tūkstošiem senioru, tādējādi sabiedrībā mazinot digitālo plaisu. «Esam guvuši tik lielu atsaucību un ieinteresētību apgūt jaunās tehnoloģijas, ka jau 2016. gada sākumā pārsniedzām izvirzīto mērķi. Latvijā ir izveidojusies viedsenioru paaudze, kas sev pavērusi daudz plašākas socializācijas, saziņas, sevis pilnveides un ekonomiskās līdzdalības iespējas. Tā ir Lattelecom dāvana valstij, 100 gadu jubileju gaidot,» uzsvēra J. Gulbis.

Septiņu gadu laikā mācības ir notikušas teju visā Latvijas teritorijā - 79% no visām Latvijas pašvaldībām, procesā iesaistoties gandrīz 400 skolu un citu mācību iestāžu pasniedzējiem. Nepieciešamību apgūt jaunas prasmes visa mūža garumā apliecināja senioru paaudze no 50 līdz pat 95 gadiem. Trešajai daļai mācību dalībnieku, kas datora un interneta lietošanu apguva pirmspensijas vecumā, iegūtās prasmes palīdzēs darba tirgū.

Kopš Pieslēdzies, Latvija! uzsākšanas 2008. gadā, pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, vecuma grupā no 55 līdz 64 gadiem interneta lietotāju skaits ir divkāršojies. Savukārt 65-74 gadu vecu iedzīvotāju vidū viņu skaits ir pieaudzis pat piecas reizes.

Senioru datorprasmju apmācības turpināsies jaunā kvalitātē - digitālā formā. Vietnē www.piesledzieslatvija.lv arī turpmāk būs pieejama mācību programma Mācies pats digitālā formā latviešu un krievu valodā. Lattelecom Interaktīvās TV videonomā bez papildu maksas ir pieejamas īpaši izveidotas apmācību filmas senioriem, kas palīdzēs spert pirmos soļus datora apgūšanā. Tāpat seniori joprojām var zvanīt uz tālruni 67201777, lai saņemtu bezmaksas atbalstu neskaidrību gadījumā un konsultācijas datora lietošanas pamatos.



Svarīgākais