14 personas mēģina nelikumīgi šķērsot Latvijas-Krievijas robežu

© F64

Aizvadītās nedēļas nogalē robežsargi konstatēja 3 Latvijas - Krievijas valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas gadījumus un par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu aizturēja 14 personas.

Piektdien, 3.jūnija rītā Balvu novadā robežsargi aizturēja 4 Indijas pilsoņus, kuri iepriekš bija nelikumīgi šķērsojuši valsts robežu, 4.jūnija rītā Zilupes novadā par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu robežsargi aizturēja 6 Vjetnamas pilsoņus un 1 personu pārvietotāju, Krievijas pilsoni, savukārt naktī no 5. uz 6. jūniju tika aizturētas vēl 3 valsts robežu nelikumīgi šķērsojušas personas - 2, pēc viņu teiktā, Indijas pilsoņi un 1 Nepālas pilsone.

Pret visiem robežpārkāpējiem par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu personu grupā uzsākti kriminālprocesi.

Jāatzīmē, ka pēc Krievijas kolēģu sniegtās informācijas, arī viņi aizvadītajā nedēļā ir novērsuši 3 nelikumīgas Krievijas - Latvijas valsts robežas šķērsošanas gadījumus un kopumā aizturējuši 43 Vjetnamas pilsoņus un 4 personu pārvietotājus, visus Krievijas pilsoņus.

Kopš gada sākuma par Latvijas - Krievijas vai Latvijas - Baltkrievijas valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu ir aizturētas jau 20 personu grupas.

Kopumā šogad par "zaļās" robežas nelikumīgu šķērsošanu aizturēti 136 trešo valstu piederīgie, tostarp 88 Vjetnamas pilsoņi, un 22 personu pārvietotāji, 14 Krievijas, 3 Latvijas, 2 Ukrainas, 1 Tadžikistānas, 1 Lietuvas un 1 Moldovas pilsonis, savukārt pērn visa gada garumā aizturēti 463 trešo valstu piederīgie, tostarp 309 Vjetnamas, 70 Irākas, 30 Afganistānas un 25 Krievijas Federācijas pilsoņi.

Svarīgākais