AICINA PALĪDZĒT 17 gadus vecai jaunietei, kura cīnās par pilnvērtīgu dzīvi

© Facebook/Ziedot.lv

Labdarības organizācija Ziiedot.lv aicina palīdzēt 17 gadus vecajai Līga Samanta Ziediņai, kura vēlas dzīvot pilnvērtīgi.

Kopš dzimšanas Līgai uzstādīta diagnoze bērnu cerebrālā trieka. Meitenei ir problēmas ar kāju attīstību, kas liedz viņai patstāvīgi staigāt. Sešu gadu vecumā Līgai tika veikta operācija kājām - cīpslu pagarināšana.

Pēc operācijas smagie treniņi rehabilitācijas kursos deva rezultātus un pēc laika Līga spēja piecelties no ratiņkrēsla un pārvietoties ar spieķa palīdzību.

Kad Latvijas ārsti vairs nedeva cerību uz vēl labāku rezultātu Samantas staigāšanas prasmēm, tika pieņemts lēmums turpināt ārstniecību Minhenes ortopēdiskajā klīnikā. 2015.gada jūlijā Vācijas klīnikā Līgai veica ļoti nozīmīgu operāciju kājām. Tika pagarināti muskuļi, pagriezti kauli vajadzīgajā leņķī. Šī operācija ir devusi ļoti lielu cerību piepildīt viņas kvēlāko sapni - staigāt bez jebkādām palīgierīcēm. Un soli pa solītim, Līgai tas izdodas. Operācija tika apmaksāta no saziedotajiem līdzekļiem Līgai Samantai.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā