Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Stradiņa slimnīcas sienās ieperinājusies nāvējoša infekcija

© F64

Raidījums "TV3 ziņas" vēsta, ka Stradiņa slimnīcas vecajā ēkā ieperinājusies bīstama infekcija, un tā šobrīd ir ļoti liela problēma.

Plānots, ka jau novembrī durvis vērs Stradiņa slimnīcas jaunais korpuss. Tomēr izrādās šī nebūt nav galvenā ēkā, un slimnieki joprojām ir neziņā, kā būs nākotnē. 400 gultas vietas, dažādu procedūru kabineti, radioloģija. Darbi rit raiti un plānots, ka jau rudenī tie būs pabeigti. Tomēr ārstiem tas ir vājš mierinājums. Kā izrādās, tad operācijas joprojām notiks slimnīcas vecajā korpusā, bet jaunajā varēs veikt vien izmeklējumus.

Tikmēr Stradiņa slimnīcas asinsvadu ķirurgs Dainis Krieviņš informēja, ka slimnīcas vecajā ēkā ieperinājusies bīstama infekcija- intrahospitālā slimība. Katru gadu slimnīcā tieši no šīs infekcijas nomirst vairāki cilvēki. Šī infekcija pacientiem izraisa pneimoniju, plaušu iekaisumu, pēc operācijas sastrutojumus. Sevišķi bīstami tas ir āri jaundzimušajiem. Slimība nepakļaujas par visstiprākajām antibiotikām.

Kamēr Saeimas Veselības komisijas deputāti pēc jaunā korpusa apskates devās prom citās ikdienas gaitās, tikmēr slimnīcas ārsti žurnālistiem izrādīja vecā korpusa telpas. Ārsti atklāj, ka bieži vien slimnīcas palātas ir pārbāztas. Turklāt nereti ir gadījumi, kad slimnīcā pacienti ierodas glābt savu veselību, bet beigās iedzīvojas jau iepriekš minētajā infekcijā.