Vērtīgas kravas sargās kopīgi

© F64

Latvijas valsts a/s Latvijas dzelzceļš (LDz) meitasuzņēmums SIA LDz Apsardze vakar Sanktpēterburgā notikušajā Krievijas, Kazahstānas un Latvijas dzelzceļu apsardzes uzņēmumu darba sanāksmē parakstīja vienošanos par ciešākas sadarbības attīstīšanu kravas vilcienu apsargāšanā, ievērojami palielinot kravu drošību.

LDz un citu valstu dzelzceļa uzņēmumi cenšas attīstīt konteineru un kontreileru kravu pārvadājumus. Šādas kravas dod pārvadātājiem lielākus ieņēmumus, bet prasa arī lielākus izdevumus, tajā skaitā par kravu apsardzi. Proti, konteineros saliktās mantas noteikti ir daudz pievilcīgākas zagļiem nekā, piemēram, akmeņogles atklātas konstrukcijas dzelzceļa vagonos. Lai kravas sekmīgi šķērsotu vairākas valstis, attiecīgo valstu dzelzceļa uzņēmumiem par tām jārūpējas kopīgi, nemeklējot atrunas, ka preču bojāšana vai pazušana notikusi citu valstu teritorijā. «Šis sadarbības līgums mums ļaus nākotnē piedāvāt saviem klientiem ievērojami kvalitatīvāku apsardzi,» ir pārliecināts uzņēmuma LDz Apsardze valdes priekšsēdētājs Arnis Maculēvičs.

Aiz kopīgā LDz zīmola reti pieminētais LDz meitasuzņēmums LDz Apsardze ir dibināts 2003. gada 21. februārī uz LDz apsardzes iecirkņa bāzes. Tas piedāvā plaša spektra apsardzes un ugunsdrošības pakalpojumus gan LDz grupas, gan arī citiem uzņēmumiem un privātpersonām. Aizvadītajā gadā LDz Apsardze neto apgrozījums bija 7,292 miljoni eiro, kas nozīmē 6,9% pieaugumu pret 2014. gadu. Galvenais ieņēmumu avots pērn bija fiziskās apsardzes pakalpojumu pārdošana, kas veidoja 83,9% no neto apgrozījuma. Uzņēmums turpinās iesākto tehniskās apsardzes pakalpojumu attīstību, pilnveidojot tehniskās iespējas un palielinot tehniskās apsardzes pakalpojumu apjomu.



Latvijā

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) ir izsludinājusi iepirkumu par Biķernieku kompleksās sporta bāzes tuneļa pārbūvi un būvju demontāžu, liecina informācija Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS).

Svarīgākais