Vējonis: Daugavpilī pret NATO vērstais plakāts ir individuāls gadījums

© f64.lv

Daugavpilī ceļmalā pirms mācību marša "Dragoon Ride" izvietotais pret NATO vērstais plakāts ir individuāls gadījums, kas neliecina par kopējo noskaņojumu, uzskata Valsts prezidents Raimonds Vējonis.



Telekanāla LNT raidījumā "900 sekundes" viņš teica, ka visur Eiropā ir cilvēki, kuri ir neapmierināti ar finansējuma piešķiršanu militāriem mērķiem. Cilvēki uzskata, ka aizsardzībai tiek piešķirts par daudz līdzekļu.

Prezidents uzskata, ka arī gadījums Daugavpilī ir tikai viedokļa paušana. Taču šo gadījmu izvērtēs tiesībsargājošās iestādes.

Minētais pārkāpums ir klasificēts kā nesankcionēta plakāta uzstādīšana, nevis kā naida kurināšana.

Bez atļaujas uzstādītais plakāts ir noņemts, un policija noskaidro personas, kas pastrādājušas minēto likumpārkāpumu.

"Dragoon Ride II" laikā no 6. līdz 8.jūnijam norisināsies Latvijā izvietotās NATO spēku integrācijas vienības darbības izvērtēšana. Latvija kā uzņemošā valsts sadarbībā ar NATO pārstāvjiem izvērtēs vienības līdzšinējo darbību un gatavību īstenot tai dotos uzdevumus.

Vienības pamatuzdevums ir veicināt ātru un koordinētu alianses paaugstinātas gatavības spēku izvēršanu Latvijā.

Plānots, ka no šā gada 8.līdz 9.jūlijam Varšavā notiekošajā NATO samitā valstu vadītāji paziņos par visu sešu Eiropas austrumos izvietoto NATO spēku integrācijas vienību pilnu operacionālo spēju sasniegšanu.

Svarīgākais