Ar devīzi "Daugavpils - tā ir ģimene!" atzīmē Daugavpils pilsētas svētkus

© F64

Šodien Daugavpilī norisināsies vērienīgākie pasākumi pilsētas svētkos, kuru devīze šogad ir "Daugavpils - tā ir ģimene!", aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Svētku aktivitātes dažādās pilsētas vietās norisināsies jau no plkst.11. Uz pilsētas svētku skatuvēm Vienības laukumā, Dubrovina parkā, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā, Pumpura skvērā, Viestura un Rīgas ielas krustojumā šogad uzstāsies kopumā vairāk nekā 100 kolektīvi.

Pilsētas svētku gājienā, kas sāksies plkst.13, piedalīsies ģimenes ar bērniem, kuri veidos galveno - Daugavpils nākotnes kolonnu. Uzņēmumu, organizāciju, izglītības un citu iestāžu pārstāvji gājienā pa Rīgas ielu, kā ierasts, dosies spilgtos teatralizētos kostīmos.

Plkst.14 Vienības laukuma estrādē izskanēs svētku atklāšanas koncerts "No četriem novadiem austs", kurā uzstāsies Igo - Kurzeme, Samanta Tīna - Zemgale, Ginta Krievkalna - Vidzeme un Atis Auzāns - Latgale.

Jau otru gadu pēc kārtas pilsētas svētkos Daugavmalā būs iespēja vērot aviošovu, darbosies amatnieku gadatirgus, Ģimenes parks, Izglītības un amatnieku pilsētiņa, āra kafejnīcas, atrakcijas, notiks Zviedru dienas pasākumi, uzstāsies "Mielavs un pārcēlāji", bet par Daugavpils pilsētas svētku kulmināciju kļūs Krievijas grupas "Splin" koncerts Vienības laukumā plkst.21 un svētku salūts Daugavmalā plkst.23.

Savukārt svētdien, 5.jūnijā, aktīvās atpūtas cienītāji būs aicināti uz Sporta dienu Vienības laukumā.