Mazais Daniels pārcietis prātam neaptveramas veselības problēmas

© labdaris.lv

Mazā Daniela Vasiļevska mamma Inta sapņo, ka pienāks diena, kad viņas dēls varēs pateikt, ko jūt un ko domā, ka puisēns būs laimīgs, spēlēsies ar vienaudžiem un runāsies ar viņiem. Lai tas notiktu, viņai ir vajadzīga jūsu palīdzība. Puisēns ir vājdzirdīgs. Valsts finansēja dzirdes implanta ievietošanu, bet māmiņai nepietiek līdzekļu tā bateriju iegādei un rehabilitāciju nodrošināšanai, lai zēns iemācītos runāt, vēsta labdaris.lv.

Lasot šī mazuļa medicīniskās kartes izrakstu, sirds sažņaudzas par to, ko šim bērniņam jau ir nācies pārciest. Tas ir neticami, kā vienam mazam cilvēciņam vienlaikus var būt tik daudz slimību.

Daniels piedzima neiznēsāts - jau 6. grūtniecības mēnesī. Viņa svars bija tikai 700 grami un auguma garums - 32 cm. Bērna stāvoklis tika vērtēts kā kritisks - asinsizplūdums smadzenēs, augšējos elpceļos atklātas asinis, sirdī konstatēti trokšņi. Bērniņš pat nevarēja atvērt actiņas.

Pirmajās desmit savas dzīves dienās Danielam tika konstatēta infekcija, kā rezultātā viņš novājēja līdz 580 gramiem. Danielu baroja intravenozi, viņam tika izveidota stoma, veiktas 2 operācijas. Pēc pēdējās operācijas mazulītim apstājās sirdsdarbība, taču viņu izdevās izglābt.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā