Brīvdabas muzeja gadatirgū varēs maksāt arī ar karti

© F64

Pieaugot sabiedrības pieprasījumam pēc iespējas veikt norēķinus elektroniski, Swedbank piedāvā mazajiem uzņēmējiem piemērotu inovatīvu produktu – karšu lasītāju viedtālruņiem, kas dod iespēju veikt elektroniskos norēķinus jebkurā vietā un laikā, kas īpaši svarīgi amatniekiem, sezonālo produktu tirgotājiem, izbraukuma tirdzniecības uzņēmumiem.

Par šā jaunā risinājuma priekšrocībām varēs pārliecināties sestdien un svētdien Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā notiekošajā tradicionālajā Latviešu tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgū. Šogad uz šo pasākumu varēs doties arī ar bankas karti, jo ēdināšanas sektorā būs karšu norēķinu zona, kurā darbosies jaunie Swedbank karšu lasītāji viedtālruņiem.

«Statistika apliecina mūsu pašu ikdienas praksē novēroto - vienmēr ir kāds, kas grib norēķināties ar karti! Vai tas būtu gadatirdziņa, vai mūzikas festivāla, vai dziesmu svētku apmeklējuma laikā - cilvēki ne vienmēr spēj precīzi izplānot, cik daudz būs nepieciešams skaidras naudas, un tādēļ bieži vien ir spiesti atteikties no pirkuma izdarīšanas no vietējā amatnieka, mājražotāja vai izbraukuma ēdināšanas pakalpojumu nodrošinātāja,» uzsver Swedbank valdes loceklis un Privātpersonu pārvaldes vadītājs Renārs Rūsis.

Swedbank piedāvātais inovatīvais risinājumus - karšu lasītājs viedtālruņiem - ir īpaši piemērots mazajiem uzņēmējiem, ko arī apliecina pasaules prakse. Šādi karšu lasītāji veiksmīgi jau darbojas Itālijā un Zviedrijā. Tas dod iespēju veikt norēķinus jebkurā vietā un laikā, tas ir mazs un ērti pārvietojams, un tā darbības nodrošināšanai ir nepieciešams viedtālrunis vai planšetdators un, protams, internets. Turklāt ar tā starpniecību iespējams veikt norēķinus arī ar bezkontakta maksājumu karti.

Pēc Swedbank Naudas pārvaldības daļas vadītājas Beātes Krauzes teiktā, Latvijā šobrīd kopumā ir izsniegti 2,3 miljoni maksājuma karšu, kopējais maksājumu skaits ik gadu pieaug. Šā gada 1. ceturksnī izsniegtas par 13% vairāk maksājumu kartes nekā pērn tādā pašā laika posmā.

«Tā kā karšu lasītāja viedtālruņiem darbības nodrošināšana ir pietiekami vienkārša un tā izmaksas ir ļoti konkurētspējīgas, tas sezonāli strādājošiem uzņēmumiem, rokdarbniekiem, izbraukuma ēdināšanas pakalpojumu nodrošinātājiem dos iespēju paaugstināt savu konkurētspēju un spert lielu soli pretī saviem potenciālajiem klientiem. Arī ierīces izmaksas ir atbilstošas tieši mazo uzņēmēju segmentam, jo tam ir tikai vienreizēja iegādes maksa,» norāda B. Krauze.

Karšu lasītājs viedtālruņiem maksā 125 eiro, un tā ir vienreizēja investīcija, jo atšķirībā no POS (abreviatūra no Point Of Sale) termināļa uzņēmumam par to nav jāmaksā ne nomas, ne abonēšanas maksa. Tirgotājam, protams, ir jārēķinās ar komisijas maksu par transakciju, kas ir 1,49% no darījuma summas. Salīdzināšanai, izmantojot POS termināļus, komisijas maksa par transakciju ir no 1,3% līdz 2,2% no darījuma summas, atklāja Swedbank speciālisti.

VIEDOKLIS

Edgars AUZIŅŠ, Coffee Tower īpašnieks:

- Esmu priecīgs, ka dzīvoju 21. gadsimtā un varu izmantot moderno tehnoloģiju sasniegumus. Karšu lasītājs viedtālruņiem ir ērts, moderns un foršs digitālais risinājums, kas atvieglo uzņēmuma darbu. Klienti ir izteikuši pozitīvas atsauksmes, kas apliecina, ka ierīce nodrošina klientiem draudzīgu pakalpojumu sniegšanu. Tāpat esmu atklājis, ka ierīces funkcionalitāti iespējams pielāgot uzņēmuma iekšējo funkciju nodrošināšanai, piemēram, attālināti varu sekot līdzi kafejnīcu ķēžu darbībai.



Latvijā

Pirms nedēļas klajā nāca Latvijas Televīzijas raidījuma “de facto” sižeti par saraksti starp tagad Polijā apcietināto Krievijas juristu Anatoliju Bļinovu un, visticamāk, Leonīdu Ņevzļinu, Izraēlā mītošo miljardieri, kurš ir naftas kompānijas “Jukos” bijušais vadības pārstāvis.

Svarīgākais