VAKARA ZIŅAS: Liene Stepena par mirušo vīru: Igors ļoti steidzās dzīvot…

Liene aiz vīra Igora muguras jutās drošībā. Lai arī sāp mīļotā cilvēka aiziešana, Liene vīram ir bezgala pateicīga par atbalstu, taisnīgumu, labklājību, svētību, kaisli, uzticēšanos, ģimeni un māju © F64

Pirms diviem gadiem horeogrāfe, kuru visa Latvija iepazina kā spridzīgo «Superbingo» vadītāju, Liene Stepena (35) un augsta līmeņa teātra gaismu mākslinieks Igors Kapustins (43) no savām mājām Igaunijas galvaspilsētā Tallinā pārcēlās uz dzīvi Rīgā. Lai arī Igoram par sevi lika manīt ļaunā slimība, sievas un bērnu atbalstīts, viņš turpināja strādāt. Pēc vīra aiziešanas mūžībā sarunā ar »Vakara Ziņām« Liene atklāja: «Igors līdz pēdējam spēku izsīkumam strādāja teātrī, jo darbs viņu dziedēja.»

Pelnus kaisa Baltijas jūrā

20. maijā pēc smagas slimības aprāvās Igora Kapustina mūžs. Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā rakstīts: «Mūsu un ne tikai mūsu Igors Kapustins ir aizgājis pa gaismas ceļu…»

Latvijas Nacionālās operas un baleta mājaslapā joprojām var atrast ierakstu par Igora Kapustina sasniegumiem un izglītību: «Gaismu mākslinieks Igors Kapustins absolvējis Tallinas Tehnisko koledžu, vēlāk mācījies specializētos gaismotāju kursos Oslo un Londonā. Kopš 2000. gada strādāja kā gaismu mākslinieks Tallinas krievu teātrī, kopš 2010. gada - arī Latvijas Nacionālajā teātrī, bieži tika aicināts uz Rīgas Dailes teātri. Starp viņa iestudējumiem arī izrādes Maskavas Gogoļa centrā, A. Čehova Dailes teātrī un Majakovska teātrī, Novosibirskas operas un baleta teātrī, Telavivas «Gesher» un citviet.» Viņš bija augstas klases profesionālis, un viņa darbu atzinīgi novērtēja gan režisori, gan teātra mīļotāji. Respektējot Igora vēlēšanos, bēres viņam netika rīkotas. Igoru kremēja, un viņa ģimene no jahtas pelnus iekaisīja Baltijas jūrā. Savukārt viņa draugi un kolēģi no Rīgas tika aicināti uz nelielu Igora piemiņas un atvadu pasākumu, kas 1. jūnijā notika jūras krastā.

Traucas milzīgā ātrumā, apžilbina un atstāj

Lai arī smagi smeldz sāpe un ir mokoši atvadīties no dzīvesbiedra, viņa mīļotā sieva Liene Stepena ir bezgala pateicīga Igoram par kopā pavadīto laiku. Viņi bija kopā desmit gadus, no kuriem septiņus oficiālā laulībā. Abu laulībā dzimusi meitiņa Darja, kas šajā pavasarī pabeidza 1. klasi. Liene saņem bezgalīgi daudz līdzjūtības un laba vārdus no Igora draugiem un kolēģiem no visas pasaules un saka visiem paldies par atbalstu šajā grūtajā brīdī. Liene ir pateicīga ārstam Armandam Sīviņam, kas Igoram palīdzēja dzīvot pilnvērtīgu dzīvi un dāvāja ģimenei laimīgus dzīves gadus. «Es nerunāju pagātnes formā. Ir šodiena - ir viņš. To, ko Igors ir sasniedzis un atstājis pēc sevis savos 43 gados, citiem neizdodas paveikt visa mūža garumā. Cilvēks, kurš nebaidās pārkāpt komforta zonas robežas un iedvesmo arī citus to darīt. Igors ļoti mīl savu darbu. Līdz pēdējam spēka izsīkumam strādāja teātrī, jo darbs viņu dziedēja.

Cilvēks, kurš spēj sagriezt visu kājām gaisā, uzjundīt visapslēptākās sajūtas un liek noticēt, ka neiespējamais kļūst par iespējamu.

Viņš ir kā komēta. Traucas milzīgā ātrumā, apžilbina un atstāj pēc sevis gaismu un milzīgu enerģijas vilni. Igors ļoti steidzās dzīvot....» sarunā ar »Vakara Ziņām« savu dzīvesbiedru ar sirsnīgiem atvadu vārdiem raksturo Liene.



Latvijā

Pēc tam, kad Bērnu klīniskajā Universitātes slimnīcā nomira pret difetriju nevakcinēts puisītis, bet viņa divas māsas, kas arī slimo ar šo nāvējošo slimību, pretēji vecāku gribai turpina ārstēties slimnīcā, soctīklos arvien plašāk skan vakcīnu skeptiķu uzbrukumi ārstiem.

Svarīgākais