OECD rekomendācijas saistītas arī ar "neizpildītajiem mājasdarbiem"

© SCANPIX

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) rekomendācijas Latvijai saistītas arī ar "neizpildītājiem mājasdarbiem", piemēram, finanšu sektora uzraudzību un valsts kapitālsabiedrību padomju veidošanu.

Ministru prezidents Māris Kučinkis (ZZS) šodien žurnālistiem sacīja, ka rekomendācijas varētu sadalīt divās daļās, no kurām viena ir "neizpildītie mājasdarbi". Tāpat viņš uzsvēra, ka maksimāli jāizmanto pienesums un rekomendācijas, ko sniedz OECD.

OECD ģenerālsekretārs Anhels Gurija preses konferencē sacīja, ka Latvija pati zina, ko darīt tālāk, jo OECD neteiks, kas tieši jāizdara, bet gan piedāvās iespēju salīdzināt, kā Latvija izskatās uz citu valstu fona, un piedāvās labās prakses piemērus. Tālāk tā ir Latvijas izšķiršanās, kā to izmantot, norādīja Gurija.

Viņš uzsvēra, ka par šiem jautājumiem lemj pati valsts, proti, sniegtās rekomendācijas izvērtē Latvijas politiķi.

Runājot par rekomendācijām, Kučinskis pie "neizpildītājiem mājasdarbiem" minēja kapitālsabiedrību padomju veidošanas procesa pabeigšanu un banku uzraudzības jautājumus. Attiecībā uz padomju veidošanu jau tagad vērojamas atsevišķas kļūdas. Piemēram, tiekot pārmaksāts padomju cilvēkiem, tāpat grūti atrast cilvēkus, kuri kandidētu uz šiem amatiem, jo ir sarežģīts likums par interešu konfliktu, skaidroja valdības vadītājs. Tāpat būtu jāveic korekcijas pārvaldības un uzraudzības procesā, piebilda politiķis.

Tāpat OECD sniedz rekomendācijas arī par izglītības un veselības aprūpes jomu, tāpēc ir būtiski maksimāli izmantot organizācijas pienesumu, tās izmantojot, klāstīja Kučinskis.

Kā ziņots, Kučinskis un OECD ģenerālsekretārs Gurija šodien Parīzē parakstīja līgumu par Latvijas pievienošanos OECD. Paredzēts, ka pēc līguma parakstīšanas un tā ratifikācijas Latvijas Saeimā valsts oficiāli kļūs par 35.organizācijas dalībvalsti. Saeima par līguma ratifikāciju varētu lemt 16.jūnijā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.