Liepājā policisti ļoti ātri notver viltīgus garnadžus

© F64

2. jūnijā īsi pēc pusnakts Liepājā, Rakstvežu ielā kādam veikalam tika izsists loga stikls. Caur to zagļi iekļuva veikalā un no tā aiznesa vairākus juvelierizstrādājumus, ziņo Valsts policija.

Notikušajai zādzībai bija divi aculiecinieki - aptuveni 30 gadus veci vīrieši -, kuri tajā laikā netālu braukāja ar velosipēdiem. Izdzirdējuši plīstoša stikla skaņu, abi pievērsuši uzmanību notiekošajam. Sapratuši, ka tajā brīdī tiek pastrādāts noziegums, nekavējoties sazinājušies ar policiju. Lai likumpārkāpējiem neizdotos aizmukt, abi vīrieši ar velosipēdiem sekoja zagļiem pa pēdām, un sniedza policijai vērtīgu informāciju par personu izskatu un atrašanās vietu. Pateicoties šai sniegtajai informācijai, policija pa karstām pēdām Brāļu ielā aizturēja divus vīriešus - 34 un 24 gadus vecus. Pie aizturētajiem tika atrasti nozagtie juvelierizstrādājumi. Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess.

Policija pateicas abiem vērīgajiem un drosmīgajiem aculieciniekiem par sniegto palīdzību likumpārkāpēju aizturēšanā. Aicinām arī citus iedzīvotājus būt modriem un līdzīgās situācijās, nekavējoties sazināties ar policiju.

Latvijā

"Latvijas dzelzceļa" koncerns piedzīvo smagus zaudējumus, tāpēc nākas atlaist darbiniekus. Šogad darbinieku atlaišanu piedzīvojis meitasuzņēmums "LDz Cargo". Tas pārvācies uz desmitreiz mazākām telpām un pāri palikušo tehniku un mēbeles ziedojis labdarībai, kā arī vairākiem koncerna iekšējiem noteikumiem neatbilstošiem saņēmējiem, ziņo "Nekā personīga"