Policisti veic kratīšanas nelegālā alkohola tirdzniecības vietās

© Valsts policija

Valsts policija regulāri bija saņēmusi informāciju par kādu vietu Rīgā, Purvciema ielā, kur tiek tirgots nelegālais alkohols. Likumsargi neskaitāmas reizes konkrētajā adresē bija veikuši pārbaudes, kā arī uzsākuši kriminālprocesus. Arī aizvakar, 31. maijā, Valsts policijas Rīgas reģiona Kriminālpolicija kopā ar kolēģiem no Speciālo uzdevumu bataljona veica pārbaudi konkrētajā adresē.

Sākotnēji 1960. gadā dzimis vīrietis pārdeva 0,5 litrus nelegālā alkohola, savukārt kratīšanas laikā tika atsavināti vēl 15 litri nelegālās dziras. Pret 1960. gadā dzimušo vīrieti tika uzsākts kriminālprocess par nelikumīgu alkoholisko dzērienu realizāciju. Par šādu noziegumu var draudēt sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Savukārt Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti bija saņēmuši informāciju, ka Rīgā, Ogļu ielā kāda sieviete tirgo nelegālo alkoholu. Pārbaudot šo informāciju, policisti konstatēja, ka sieviete patiešām tirgo nelegālās akcizētās preces.

Kratīšanas laikā 1952. gadā dzimušās sievietes dzīvesvietā tika atrastas 1500 nelegālās cigaretes ar Krievijas akcīzes markām, kā arī viens litrs nelegālā alkohola. Pret sievieti tika uzsākts kriminālprocess par nelikumīgu alkoholisko dzērienu realizāciju.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.