Cilvēki visvairāk uzticas Satversmes tiesai, vismazāk - Saeimai

Vislielākais skaits Latvijas pilsoņu, 70%, uzticas Satversmes tiesai, taču vismazāk - Saeimai, kam uzticas tikai 19% Latvijas pilsoņu, liecina pētījumu firmas "Gfk" veiktā aptauja.

Uzticamības reitingā prokuratūra atrodas līdzās valsts prezidentam un tiesām. Bet Saeima, kam prokurors jāapstiprina, atrodas reitinga pēdējā vietā, norāda telekompānijas TV3 raidījums "Nekā personīga".

Otrajā vietā ir Valsts kontrole, kam uzticas 67% Latvijas pilsoņu, trešajā - Valsts policija, kam uzticas 62%.

Tālāk seko Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, kam uzticas 56%. Maizīša vadītā prokuratūra atrodas reitinga piektajā vietā, tāpat arī kā Valsts prezidents un tiesas, kam uzticas 55%.

Nākamie ar 51% ir Valsts ieņēmumu dienests un Statistikas pārvalde, 7.vietā Latvijas Banka, kam uzticas 48%, tad tiesībsargs ar 36%, Latvijas Investīciju attīstības aģentūra ar 26%, Ministru Kabinets, kam uzticas 23% un pēdējā vietā ir Saeima, kam uzticas tikai 19% Latvijas pilsoņu.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais