Arī pēc pievienošanās OECD Latvijai vēl daudz darāmā

© SCANPIX

Arī pēc pievienošanās Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijai (OECD) Latvijai vēl būs daudz darāmā vairākās jomās, tostarp finanšu sektora uzraudzības pilnveidošanā, uzskata ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Rinkēvičs žurnālistiem sacīja, ka vēl ir jāturpina darbs finanšu sektora uzraudzības un kontroles jomā, tāpat turpinās valsts kapitālsabiedrību padomju izveide. Rinkēvičs uzsvēra - ir būtiski, kā padomes sevi parādīs. Tāpat pašlaik kopumā ir aktuāli jautājumi, kas skar nodokļu politiku un nodokļu iekasēšanu.

Ministrs akcentēja - dalība organizācijās nav pašmērķis, nozīme ir instrumentu kopumam, kurus rezultātā var izmantot. "Mēs esam tradicionāli lieli čempioni, kad vajag saspringt un iestāties kādā organizācijā," sacīja Rinkēvičs, piebilstot, ka arī pēc pievienošanās OECD nevajadzētu atslābt. Ir svarīgi, cik aktīvi ministri un eksperti izmantos OECD iespējas, piebilda politiķis, akcentējot, ka "daudzas lietas ir mūsu pašu rokās".

Jau vēstīts, ka Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) un OECD ģenerālsekretārs Anhels Gurija rīt Parīzē svinīgā ceremonijā parakstīs līgumu par Latvijas pievienošanos OECD. Pēc tam līgums jāratificē Saeimā.

Līguma parakstīšanas ceremonijā piedalīsies arī Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis (V), kurš OECD ministru sanāksmē pārstāvēs Eiropas Komisiju un kura valdības laikā 2013.gadā tika sāktas sarunas par Latvijas pievienošanos organizācijai.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais