Jūrmalā uz pusi palielināts glābēju skaits pludmalē

© F64

Šajā peldsezonā Jūrmalā papildus esošajām trīs glābšanas stacijām atvērtas vēl četras glābšanas stacijas Dzintaros, Dubultos, Mellužos un Jaunķemeros, kā arī no 14 līdz 35 palielināts kopējais glābēju skaits uz ūdens, aģentūru LETA informēja Jūrmalas domē.

Gaidāmajā peldsezonā piecās no kopumā 11 Jūrmalas pludmalēm - Jaunķemeros, Dubultos, Dzintaros, Majoros un Bulduros - plīvos Zilie karogi, kas apliecina ūdens un vides tīrību un drošību atpūtniekiem. Savukārt Kauguru peldvietai piešķirts Nacionālais peldvietu kvalitātes sertifikāts.

Pašvaldība 26 kilometru garajā Jūrmalas pludmalē izvietojusi 160 pārģērbšanās kabīnes, 165 atkritumu konteinerus, 16 konteinertipa sabiedriskas tualetes, kā arī 149 pastāvīgos atpūtas soliņus. Savukārt piecās peldvietās - Bulduru, Dzintaru, Majoru, Asaru un Kauguru pludmalēs ir izvietotas publiski pieejamas dušas un kāju skalotāji. 54 pludmales izejās uz jūru ir uzstādītas koka laipas, bet 10 pludmales izejas uz jūru ir nodrošinātas ar betona plāksnēm, pa kurām pludmalē varēs nokļūt operatīvais transports.

15 vietās pludmalē ir pieejami bērnu rotaļlaukumi.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados, pludmales peldsezonas laikā ir labiekārtotas un pieejamas personām ar invaliditāti un senioriem. Personām, kas pārvietojas ratiņkrēslos, ir pielāgotas 14 izejas uz jūru, kā arī pieejamas četras invalīdu pārģērbšanās vietas Vaivaros, Kauguros, Jaunķemeros un Jaundubultos.

Svarīgākais