Augulis steidzami pieprasa informāciju par iespējamo ekskluzīvo automašīnu kontrabandu

© F64

Satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) ir pieprasījis Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdei steidzami sniegt detalizētu informāciju par uzņēmuma iekšējās pārbaudes sākšanu.

CSDD jāsniedz informācija par tās rezultātiem saistībā ar publiskoto informāciju par Muitas policijas atklāto ekskluzīvo automašīnu kontrabandas shēmu un iespējamo CSDD amatpersonu dalību tajā, aģentūru LETA informēja ministrijā.

Tā kā publiskajā telpā izskanējusi informācija, ka Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policija atklājusi vērienīgu ekskluzīvu automašīnu kontrabandas shēmu, kuru, iespējams, pieseguši CSDD darbinieki, šodien SM esot nosūtījusi CSDD ministra parakstītu vēstuli ar pieprasījumu nekavējoties skaidrot radušos situāciju, sniegt informāciju par izskanējušajiem faktiem un informēt par turpmāko rīcību.

Kā ziņots, saistībā ar Muitas policijas atklāto ekskluzīvo automašīnu kontrabandas shēmu pratināti trīs Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) darbinieki.

VID Muitas policija atklājusi vērienīgu ekskluzīvu automašīnu kontrabandas shēmu, kuru, iespējams, pieseguši CSDD darbinieki. Krāpnieki no Krievijas ieveduši tādas ekskluzīvas automašīnas kā "Ferrari", "Range Rover" un citas. Mašīnas Latvijas-Krievijas robežu šķērsojušas savā gaitā, nevis uz treileriem. Pēc tam tās uzliktas pagaidu uzskaitē, bet vēlāk pārdotas. CSDD amatpersonas, reģistrējot mašīnas jau ar Latvijas numurzīmēm, ignorējušas faktu, ka tās sākotnēji ievestas no Krievijas un ka par tām jāmaksā ievedmuita.

Savukārt CSDD pārstāvis Jānis Aizpors aģentūrai LETA norādīja, ka direkcija jau sākotnēji sadarbojās ar VID Muitas policiju. "Pārbaude CSDD ir mūsu sadarbības tiešs rezultāts. Pēc mūsu informācijas, procesā ir iesaistīti daudzi spēlētāji," norādīja Aizpors.

Viņš uzsvēra, ka CSDD atbildīgie darbinieki izmeklētājiem ir jau iepriekš snieguši informāciju un nepieciešamo atbalstu sekmīgai izmeklēšanas operācijas realizācijai.

Arī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadība šodien mediju brīfingā informē par VID Muitas policijas atklāto ekskluzīvo automašīnu kontrabandas shēmu. Preses konference notiek plkst.13 VID administratīvajā ēka Rīgā, Talejas ielā 1, 1.stāva konferenču zālē.

Svarīgākais