Latvija izvēlas Aišu

© Mārtiņš Zilgalvis, f64

Sestdien Ventspilī noslēdzās "Eirovīzijas" dziesmu konkursa nacionālā atlase, un Latvija savas simpātijas ir atdevusi Aišai un Jāņa Lūsēna dziesmai "What for?"

Vissīvāko konkurenci Aišai sastādīja Dons ar Zigmāra Liepiņa dziesmu "My religion is freedom" par kuru nobalsoja gandrīz tik pat daudz skatītāju.

Desmit dziesmu konkurencē par trim vislabākajām, kas savā starpā turpināja cīņu par tiesībām doties uz Oslo, tika atzīta Aišas izpildītā "What for?", Dona dziesma "My religion is freedom" un Ivo Grīsliņa-Grīšļa "Because I love you".

Šogad Norveģijas galvaspilsētā Oslo notiekošajā "Eirovīzijas" konkursā piedalīsies 39 valstu pārstāvji. 25. maijā varēsim sekot līdzi pusfinālam, bet 29. maijā - finālam.

Šobrīd 15 valstīs - tostarp Somijā, Dānijā, Polijā, Norvēģijā - jau ir notikuši nacionālās atlases konkursi un "Eirovīzijas" dalībnieki noskaidroti. Šīm valstīm šovakar pievienojusies arī Latvija ar savu izvēli par labu Aišai.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais