Silva tiesas ceļā iegūst domēna vārdu spilva.com

Rīgas apgabaltiesa 24.februārī pilnībā apmierinājusi augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmuma SIA "Spilva" prasību pret Igoru Zolotarjovu par nelikumīgas preču zīmes izmantošanas pārtraukšanu.

Tiesa lēmusi nodot tiesības uz domēna vārdu "spilva.com" Latvijā reģistrētajam uzņēmumam "Spilva", dzēšot reģistros ziņas par šī domēna piederību Zolotarjovam. Tāpat no atbildētāja nolemts piedzīt tiesāšanās izdevumus.

20 dienu laikā no 24.februāra spriedumu iespējams pārsūdzēt apelācijas kārtībā Augstākās tiesas Civillietu tiesu palātā.

Rīgas apgabaltiesā iesniegtajā prasībā "Spilva" bija norādījusi, ka Zolotarjovs uz sava vārda reģistrējis domēnu "spilva.com", kas esot identisks uzņēmumam piederošajām preču zīmēm, turklāt tas reģistrēts vēlāk nekā pretstatītās preču zīmes.

Tāpat uzņēmums norādījis, ka arī Zolotarjovs izmanto domēna vārdu "spilva.com" saistībā ar pārtikas produktu piedevām un ingredientiem.

"Spilva" lūgusi atzīt par spēkā neesošu uz Zolotarjova vārda reģistrēto domēna vārdu "spilva.com", nododot tiesības uz to prasības iesniedzējam.

Kā ziņots, "Spilvas" apgrozījums 2009.gada desmit mēnešos sasniedzis 9,3 miljonus latu.

Uzņēmuma apgrozījums 2008.gadā kopumā bija 13,8 miljoni latu, veidojot pieaugumu par 13% salīdzinājumā ar 2007.gadu, kad "Spilvas" apgrozījums bija 12,2 miljoni latu.

"Spilva" pērn atklāja jaunu loģistikas centru, iegādājās tēju, garšvielu un pārtikas piedevu ražotāju AS "Latplanta". Uzņēmums sāka ražot sulas, kuru tirgus daļa lielveikalos sasniegusi jau gandrīz 3%.

Tāpat uzņēmums noslēdzis sadarbības līgumu ar Krievijas tirdzniecības uzņēmumu "Russkij Brend", kas paredz "Spilvas" produkcijas izplatīšanu lielākajā Krievijas mazumtirdzniecības ķēdē "Retail Group X5", kā arī "Magņit" veikalos. Saskaņā ar vienošanos "Russkij Brend" no "Spilvas" saņem Latvijā ražotus dresingus, tomātu mērces, ābolu biezeņus, saldās mērces un sīrupus.

"Spilva" pērn nopelnījusi 695 920 latus, kas ir par 30% mazāk nekā gadu iepriekš, kad uzņēmums nopelnīja 989 102 latus.

Pēc "Firmas.lv" informācijas, Zolotarjovs no uzņēmuma dibināšanas 1999.gada jūnijā līdz 2000.gada aprīlim bijis 50% īpašnieks SIA "Dikons", kas darbojusies sabiedriskās ēdināšanas un apkalpošanas jomā. Uzņēmums likvidēts 2009.gada februārī.

Svarīgākais