Valsts valodas komisija aicina aizsargāt latviešu valodu medijos

Šodien Valsts prezidenta paspārnē esošās Valsts valodas komisijas sēdē spriests par darbu pie elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumprojekta Saeimā, ņemot vērā nepieciešamību nodrošināt valsts valodas aizsardzību televīzijā un radio.

Komisija secinājusi, ka pašreizējā valsts valodas izmantošana televīzijā vērtējama kā slikta, informē Valsts prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa.

Komisijas sēdē spriests arī par reorganizēto valsts valodas institūciju - Latviešu valodas aģentūras un Valsts valodas centra - darbu samazinātā finansējuma un cilvēku resursu apstākļos. Komisija uzskata, ka abas institūcijas šādos apstākļos darbojas apmierinoši.

Tāpat komisijas locekļi pārrunājuši cilvēku rindas, kas sāk veidoties valsts valodas eksāmenu nokārtošanai, kā arī nespēju nodrošināt latviešu valodas apmācības kursus bezdarbniekiem.

Latvijā

Šonakt plaši Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) spēki bija iesaistīti ugunsgrēka dzēšanā Jāņa Asara ielā, Rīgā, kur dega vairākas ēkas, kā arī pagalmā esošie transportlīdzekļi - vieglās automašīnas un motocikls, aģentūru LETA informēja dienestā.

Svarīgākais