Noskaidrotas trīs pavasarī visvairāk zagtās lietas

© publicitātes

Līdz ar pavasara iestāšanos jūtami palielinājies apzagto mājokļu skaits. Pavasarī visbiežāk tiek zagti darbarīki, velosipēdi, elektrotehnika un arī dažādi hobija priekšmeti – tā liecina If Apdrošināšanā saņemtie atlīdzību pieteikumi.

Aprīlī un maijā salīdzinājumā ar gada sākumu vairākkārt ir palielinājies zādzību skaits no mājokļiem un arī automašīnām. Atlīdzības pieteikums par lielāko summu - gandrīz 14 tūkstošiem eiro - If Apdrošināšanā ir saņemts no kāda privātmājas īpašnieka Ogrē. Atgriezdamies pēc divu dienu prombūtnes, mājas saimnieks atklāja, ka zagļi ēkā iekļuvuši, izurbjot loga slēdzeni, un aiznesuši daudz vērtīgu iedzīves priekšmetu - elektrotehniku, datortehniku, kaitborda pūķu komplektus un kaitborda dēli, dārgu rokas pulksteni, darbarīku komplektu - un skaidru naudu. Līdzīga zādzība, zaglim iekļūstot īpašumā pa logu, aprīļa beigās notika arī Rīgā, Pārdaugavā, kad saimnieki konstatēja, ka nozagta ļoti vērtīga datortehnika, televizors un mobilās ierīces par kopējo vērtību 8 tūkstošu eiro apmērā.

“Pēc mājokļu apzagšanas dažkārt esam konstatējuši, ka cilvēki ir padomājuši par durvju drošību, tās ierīkojot kvalitatīvas, bet piemirsuši par logu un reizumis arī pagalma durvju drošību. Taču zagļi vienmēr iet vieglākās pretestības ceļu un mājoklī iekļūst, dažkārt vienkārši atspiežot vaļā logu. Reizēm nav pat vajadzīgs spēks vai izdoma, jo logi vienkārši ir atstāti vaļā vēdināšanas režīmā,” stāsta If Apdrošināšanas Īpašumu produktu vadītājs Endijs Melecis.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais