Grīziņkalnā vīrietis nolaupa alkoholu un izdemolē dzīvokli

© Scanpix

19. maijā agri no rīta pirms pulksten 6.00 kādā veikalā-kafejnīcā Rīgā, Tallinas ielā ienāca vīrietis un pieprasīja pārdevējai pārdot viņam pudelēs pildītu alkoholu. Ņemot vērā, ka likums aizliedz no pulksten 22.00 līdz 8.00 tirgot alkoholu, bet tas neattiecas uz izlejamo alkoholu, pārdevēja ielēja grādīgo dziru glāzē. Vīrieti tas neapmierināja.

Viņš kļuva agresīvs, iesita pārdevējai, pārlēca pāri letei, nolaupīja divas pudeles grādīgās dziras un aizbēga.

Piektdien, 20. maijā, vīrietis izdarīja vēl kādu likumpārkāpumu. Valsts policija saņēma informāciju, ka viņš izdemolējis dzīvokli, kurā dzīvojis ar kādu sievieti. Vīrietis bija sabojājis dzīvokļa durvis, mēbeles un izvandījis mantas. Notikuma vietā ieradās Rīgas reģiona Latgales iecirkņa policisti, kuri aizdomās turamo 1980. gadā dzimušo vīrieti aizturēja.

Aizturētais jau iepriekš sodīts par mantiska rakstura noziegumiem un narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Pašreizējā informācija liecina, ka arī 20. maijā, kad izdarīts likumpārkāpums, vīrietis lietojis apreibinošas vielas.

Saistībā ar 19. maijā izdarīto noziegumu uzsākts kriminālprocess par laupīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Tāpat 1980. gadā dzimušajam vīrietim nāksies atbildēt par svešas mantas tīšu bojāšanu. Par šādu noziegumu Krimināllikumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.