Noderīga informācija tiem, kas plāno apmeklēt olimpiskās spēles Brazīlijā

© Scanpix

Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas Konsulārais departaments, rūpējoties par Latvijas valstspiederīgajiem, kuri plāno apmeklēt 2016. gada olimpiskās un paralimpiskās spēles Riodežaneiro, ir sagatavojis noderīgu informāciju un ieteikumus, kas jāņem vērā pirms došanās uz Brazīlijas Federatīvo Republiku.

Latvijas pilsoņiem, lai ieceļotu Brazīlijā, vīza nav nepieciešama. Lūdzam pirms ceļojuma pārliecināties, ka pase ir derīga vēl 6 mēnešus pēc plānotā izceļošanas laika.

Latvijas nepilsoņiem, lai ieceļotu Brazīlijā, ir nepieciešama vīza. Tā kā vīzas saņemšanai ir nepieciešams laiks, lūdzam vīzu pieprasījumus Brazīlijas vēstniecībā Stokholmā, Zviedrijā, iesniegt savlaicīgi. Brazīlijas vēstniecības kontaktinformācija:

Adrese: Odengatan 3, 114 24 Stokholma, Zviedrija

Tālrunis: (46) 854 516 300; (46) 854 516 320 (Konsulārā nodaļa)

Fakss: (46) 854 516 314

E-pasts: brasemb.estocolmo@itamaraty.gov.br

Konsulārais departiments atgādina, ka, ceļojot uz ārvalstīm, nepieciešams nodrošināties ar veselības un dzīvības apdrošināšanas polisi, kas segtu arī repatriācijas izdevumus personas smagas saslimšanas vai nāves gadījumā.

Ieteicams informēt jūsu piederīgos vai draugus par apdrošināšanas kompāniju, kurā esat apdrošinājies, norādot arī apdrošināšanas polises numuru un derīguma termiņu.

KĀDOS GADĪJUMOS LATVIJAS GODA KONSULĀTS VAR PALĪDZĒT:

  • ja Jums ārvalstīs nozagts vai nozaudēts ceļošanas dokuments - izsniegt atgriešanās apliecību;
  • ja esat ārvalstīs palicis bez naudas - palīdzēt sazināties ar radiniekiem vai draugiem, kas Jums varētu sniegt finansiālu palīdzību un ārkārtas situācijā nodrošināt nepieciešamo naudas līdzekļu pārsūtīšanu ar Latvijas Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta starpniecību;
  • ja noticis nelaimes gadījums - informēt par to tuvākos radus, sniegt padomu un palīdzību formalitāšu kārtošanā minētā sakarā;
  • ja esat nonākuši policijas redzeslokā - apmeklēt Jūs ieslodzījumā vietā, kā arī palīdzēt nosūtīt vēstules radiniekiem vai paziņām.

KĀDOS GADĪJUMOS LATVIJAS GODA KONSULĀTS NEVAR PALĪDZĒT:

  • iejaukties tiesu, policijas un tiesību aizsardzības iestāžu darbībā, ja ārvalstī esat izdarījis likumpārkāpumu;
  • sniegt juridisku konsultāciju;
  • panākt labākus ārstēšanās apstākļus slimnīcā vai ieslodzījuma apstākļus cietumā nekā vietējiem iedzīvotājiem;
  • apmaksāt Jūsu rēķinus par viesnīcu, jurista pakalpojumiem, medicīnisko palīdzību vai segt jebkurus citus rēķinus;
  • kārtot Jums nepieciešamās formalitātes, kas saistītas ar tūrisma organizācijas, aviosabiedrību, banku vai citu iestāžu darbības jautājumiem;
  • sameklēt Jums apmešanās vietu.

Latvijā

Eleving Group ir uzsācis sākotnējo publisko akciju piedāvājumu (IPO), kurā privātie un institucionālie investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties uz uzņēmuma akcijām. Parakstīšanās periods ilgs līdz 8. oktobrim.