NMPD izsaukumi: Meitenīte norij dzīvsudraba termometra galu; jaunietis dzērumā ielec kanālā

© F64

Pagājušajā diennaktī Kurzemē slimnīcā nogādāts 23 gadus vecs vīrietis, kurš alkohola reibumā ielēcis pilsētas kanālā un guvis ķermeņa atdzišanu, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā.

Vīrietim vēlējās palīdzēt arī kāds viņa paziņa, kurš arī bija reibumā. Viņš gan no hospitalizācijas atteicies. Savukārt vīrietis, kurš ielēcis kanāla un pavadīja tur aptuveni desmit līdz 15 minūtes, nogādāts slimnīcā.

Mediķu palīdzība vakar bija nepieciešama divgadīgai meitenei, kura nokodusi dzīvsudraba termometra galu. Kā aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD), bija aizdomas, ka meitene norijusi nokosto termometra daļu vai dzīvsudrabu. Viņa nogādāta slimnīcā.

Vēl vakar slimnīcā nogādāts vienu gadu un septiņus mēnešus vecs bērns Vidzemē, kurš pieskaries pie tā dēvētā "elektriskā gana", pastāstīja NMPD pārstāve Ilze Bukša.

Piektdien mediķu palīdzība bija nepieciešama vairākiem pusaudžiem, kuri saindējušies ar alkoholu, aģentūru LETA informēja NMPD. Vakar slimnīcā nogādāta 15 gadus veca meitene stiprā alkohola reibumā. Savukārt kāds 17 gadus vecs jaunietis atrasts, guļam slapjās drēbēs grants karjerā. Jaunietis bija reibumā. Viņš guvis ķermeņa atdzišanu, tāpēc nogādāts slimnīcā.

Vakar Rīgā kāds velosipēdists guvis smagas traumas, ietriecoties atvērtās automašīnas durvīs, aģentūrai LETA pastāstīja NMPD pārstāve Ilze Bukša. Viņa pastāstīja, ka 34 gadus vecs vīrietis, kurš braucis ar velosipēdu, pēc negadījuma nogādāts slimnīcā, jo guvis galvas, vēdera, rokas traumas, kā arī astes kaula lūzumu.

Piektdien, braucot ar velosipēdu, traumas guvuši vēl vairāki cilvēki. Kāds 48 gadus vecs vīrietis negadījumā guvis iekšējo orgānu bojājumus, bet 41 gadu veca sieviete - kājas lūzumu.

Svarīgākais