Vairāki ministri pārrunās nākamā gada budžeta jautājumus

© F64

Šodien finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) ar kultūras ministri Daci Melbārdi (VL-TB/LNNK), ekonomikas ministru Arvilu Ašeradenu (V) un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Kasparu Gerhardu (VL-TB/LNNK) pārrunās nākamā gada budžeta jautājumus, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijā.

Tikšanās notiks Finanšu ministrijā. Ar kultūras ministri tikšanās notiks plkst.9, ar ekonomikas ministru - plkst.10.30, bet ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru - plkst.15.

Ministre iepriekš atzina, ka budžeta sagatavošana jāsāk ar savlaicīgu visu nozaru un arī valdības sociālo un sadarbības partneru iesaisti šajā procesā.

"Tā kā saskaņā ar budžeta sagatavošanas grafiku jau līdz 1.jūnijam nozaru ministrijām Finanšu ministrijā un Pārresoru koordinācijas centrā ir jāiesniedz savas jaunās politikas iniciatīvas, tuvāko nedēļu laikā ar ministriem pārrunāsim nākamā gada budžeta aktualitātes un būtiskākās nozaru prioritātes," teica Reizniece-Ozola.

Tāpat finanšu ministre ar ministriem pārrunās budžeta bāzes izdevumu pārskatīšanas rezultātus. Tā veikta ciešā sadarbībā ar nozaru ministrijām, Latvijas Bankas, Pārresoru koordinācijas centra un Valsts kancelejas ekspertiem.

Piektdien, 20.maijā, ministre plkst.9 tiksies ar zemkopības ministru Jāni Dūklavu (ZZS), bet plkst.11 - ar labklājības ministru Jāni Reiru (V). Savukārt nākamajā pirmdienā, 23.maijā, plkst.8.30 Reizniece-Ozola tiksies ar satiksmes ministru Uldi Auguli (ZZS).

Ministrei jau notikušas tikšanās ar aizsardzības ministru Raimondu Bergmani (ZZS), ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (V), izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski (V), iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (V) un veselības ministru Gunti Belēviču (ZZS).

Pārskatot izdevumus, ministriju budžetos rasti papildu teju 50 miljoni eiro, ko novirzīt ministriju jaunajām politikas iniciatīvām. Valsts budžeta izdevumu pārskatīšanas rezultāti tiks izskatīti Ministru kabineta 2016.gada 31.maija sēdē. Izdevumu pārskatīšana turpmāk būs regulāra.

Jau ziņots, ka valdība darbu pie 2017.gada valsts budžeta projekta sāka jau 1.martā, bet Saeimā budžeta projektu plānots iesniegt 14.oktobrī, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijā.