Inovatīvs risinājums palīdz vecākiem pārraudzīt, kādas multfilmas bērns skatās

PALĪGS VECĀKIEM. Bērnu stūrītī vecākiem tiek piedāvāta iespēja bloķēt jebkuru no satura vienībām, ja pieaugušais nevēlas, lai bērns to skatītos. Tāpat vecāki var uzstādīt maksimālo skatīšanās laiku, pēc kura beigām pakalpojums automātiski tiks izslēgts © Publicitātes foto

Praktiski visi jeb 95% Latvijas vecāku ir pārliecināti, ka viņiem būtu jākontrolē bērnu skatīto multfilmu saturs, liecina Lattelecom veiktā aptauja. Taču lielākoties laika trūkums vecākiem liedz regulāri sekot līdzi tam, kādas multfilmas viņu atvase ikdienā skatās un cik daudz laika bērns pavada pie televizora vai datora ekrāna.

Reaģējot uz šo vajadzību, Lattelecom ir izstrādājis inovatīvu pakalpojumu - kontrolētu multfilmu skatīšanos, kas paredz iespēju gan uzstādīt maksimālo skatīšanās laiku, gan nepieciešamības gadījumā bloķēt kādu no multfilmām.

Kā liecina aptaujas dati, bērni multfilmas skatās gandrīz visās Latvijas ģimenēs (98%). Visbiežāk - 44% gadījumu - bērni multfilmas skatās no 1 līdz 2 stundām dienā, gandrīz 25% no 2 līdz 4 stundām, savukārt mazāk nekā stundu ik dienas to dara 21% no aptaujāto ģimenēm. Pieaugušie norāda, ka bērnu skatīšanās paradumus ietekmē vecāku laika trūkums, bērnu pieradums skatīties TV, kā arī ideju trūkums - ar kādām aktivitātēm aizvietot multfilmu skatīšanās paradumus. Aptauja apliecina, ka visbiežāk bērni televīziju skatās pēc skolas vai bērnudārza apmeklējuma, tāpat no rīta, kā arī vakarā pirms gulētiešanas. Tikai brīvdienās multfilmas skatās 16% bērnu. Savukārt 40% gadījumu bērni multfilmu izvēli nosaka paši.

Jaunievedums Bērnu stūrītis ir Lattelecom interaktīvās televīzijas papildpakalpojums, kas ļauj bērniem ērti un droši skatīties iemīļotās multfilmas. Bērns pats var atrast, izvēlēties un sākt skatīties sev interesējošo saturu, kas tiks regulāri atjaunots. Savukārt vecākiem jaunais pakalpojums palīdz nodrošināt, ka bērns TV saturu lieto droši un atbilstošā apjomā.

«Šogad turpinām piedāvāt jaunus pakalpojumus, kurus jo īpaši pieprasa mūsu klienti. Izpētot bērnu vecāku vēlmes un vajadzības, secinājām, ka droša multfilmu skatīšanās ir viena no vecāku prioritātēm. Apvienojot to ar ērtu lietošanu un skatīšanās laika kontroli, izveidojām inovatīvu risinājumu,» norāda Lattelecom Produktu attīstības daļas vadītājs Edgars Strods.

Bērnu stūrītī vecākiem tiek piedāvāta iespēja bloķēt jebkuru no satura vienībām, ja pieaugušais nevēlas, lai bērns to skatītos. Tāpat vecāki var uzstādīt maksimālo skatīšanās laiku, pēc kura beigām pakalpojums automātiski tiks izslēgts.

Multfilmas ir pieejamas latviešu, angļu un krievu valodā. Lai sāktu lietot jauno pakalpojumu, ir nepieciešams Lattelecom interneta pieslēgums un Interaktīvā TV.