Ašeradens: "KKV Liepājas metalurgs" vadībai nav plānu, kā nodrošināt tā darbību

© F64

Situācija AS "KVV Liepājas metalurgs" ir sarežģīta, un uzņēmuma vadībai nav plānu, kā nodrošināt tā darbību, šodien pēc vizītes Liepājā žurnālistiem sacīja ekonomikas ministra Arvils Ašeradens (V).

Viņš gan atzina, ka valdības nodrošinātie aktīvi ir saglabāti labā stāvoklī, uzņēmums ir labā kārtībā, un darbinieki atbildīgi izturas pret īpašumu.

"Uzņēmuma galvenais akcionārs [Ukrainas kompānijas "KVV Group" līdzīpašnieks Jevgenijs Kazmins] ir arestēts, taču vairāk informācijas mums par to nav," sacīja Ašeradens, norādot, ka uzņēmuma darbība līdz ar to ir paralizēta, jo galvenais akcionārs bijis tas, kurš pieņēmis visus svarīgos lēmumus.

Nākamajā otrdienā valdība lems par tālāko rīcību, sacīja ministrs.

Ašeradens sacīja, ka valdība saņēmusi brīdinājumu no investoru pārstāvjiem, ka var tikt rosināts starpvalstu investoru aizsardzības strīds, tāpēc "mums jābūt piesardzīgiem".

Jau vēstīts, ka Ukrainas investori "KVV Group" ir pieņēmuši lēmumu par "KVV Liepājas metalurga" rūpnīcas konservāciju. Šādu lēmumu "KVV Group" vadība pieņēmusi, ņemot vērā to, ka saglabājas ilgtermiņa negatīvie faktori, kas rada šķēršļus uzņēmuma darbībai - "pasaules metalurģijas tirgu pārņēmusī krīze, parādsaistības nodrošinātajiem kreditoriem un valsts neieinteresētība sniegt atbalstu nozarei".

Iekonservējot rūpnīcu, "KVV Liepājas metalurgs" plānoja atlaist ap 300 darbinieku, bet aptuveni 100 darbiniekus paturēt tā sauktajā dežūrrežīmā.

Svarīgākais