Vecmīlgrāvī nelielā veikalā un dzīvoklī atsavina 70360 nelegālo cigarešu

© Valsts policija

13. maijā Rīgas Ziemeļu iecirkņa teritorijā tika rīkoti profilaktiskie pasākumi. Reida laikā, pārbaudot kādu nelielu veikalu Vecmīlgrāvī, Rīgas Ziemeļu iecirkņa kārtības policisti atrada un konfiscēja 2360 cigarešu ar Krievijas Republikas un Baltkrievijas republikas akcīzes markām. Pēc tam likumsargi veica pārbaudi tirdzniecības vietas pārstāves dzīvesvietā. Tur tika izņemts vēl 68000 cigarešu ar jau minēto valstu akcīzes markām. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka arī dzīvoklī uzglabātās cigaretes bijušas paredzētas realizēšanai veikalā.

Policisti aizturēja veikala pārstāvi un pārdevēju. Aizturētās dzimušas 1966. un 1960. gadā. Vecākā no viņām jau iepriekš administratīvi sodīta par līdzīgiem pārkāpumiem.

Saistībā ar notikušo uzsākta administratīvā lietvedība par akcīzes preču nelikumīgu apriti. Pēc valstij nodarītā kaitējuma aprēķināšanas tiks lemts par kriminālprocesa uzsākšanu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.