Glābējsilītes meitenītei atrasta ģimene

Lai pilnībā ievērotu anonimitāti, Bērnu klīniskās universitātes slimnīca, Rīgas bāriņtiesa un projekta Baby Box – vieta bērna dzīvībai īstenotāji vienojušies turpmāk neatklāt glābējsilītē ievietoto bērnu vārdus.

Meitenītei, kura 21. februārī tika atrasta glābējsilītē, ir reģistrēts oficiāls vārds, un šobrīd Labklājības ministrija (LM) un bāriņtiesa kārto formalitātes, lai jau tuvākajās dienās meitenīte nonāktu iespējamajā audžuģimenē. Glābējsilītē ievietoto bērnu atradeņa statuss ļauj uzreiz sākt adopcijas procesu. Par katru gadījumu uzreiz tiek informēta bāriņtiesa un policija. Policija operatīvi noskaidro, vai glābējsilītē ievietotais bērns nav meklēšanā. Ja bērns nav pasludināts kā pazudis un nav zināmi bērna vecāki, viņam tiek piešķirts atradeņa statuss.

LM darbinieki rindas kārtībā sazinājušies ar ģimeni, kura gaida uz zīdaiņa adopciju. Ja ģimene piekrīt, tad bērniņš nonāk pie jaunajiem vecākiem desmit dienu laikā. Pašlaik Adopcijas reģistrā ir vairākas šādas ģimenes, kā arī informācija par 29 bērniņiem vecumā līdz vienam gadam.

Sākotnēji bērns nonāk ģimenē pirmsadopcijas aprūpē. Pirmsadopcijas periods turpinās līdz sešiem mēnešiem. Šajā laikā bāriņtiesas darbinieki rūpīgi seko līdzi mazuļa un ģimenes attiecībām, lai pēc pirmsadopcijas termiņa varētu lemt par bērna adopciju. Galīgo lēmumu pieņem tiesa. Bērnu reģistrētos vārdus audžuvecākiem, pēc adopcijas procesa noslēgšanas, ir tiesības mainīt.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.