Pansionātā iemetušās blaktis: jāplēš tapetes, jāmaina mēbeles - izmaksas 156 tūkstoši eiro

© wikipedia

Rīgas domes Sociālo jautājumu komiteja šodien atbalstīja papildu 158 564 eiro piešķiršanu sociālās aprūpes centra "Gaiļezers" dzīvojamo istabu remontam, mēbeļu iegādei un dezinsekcijas darbu veikšanai.

Kā sēdē paskaidroja Rīgas domes Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte, prasība pēc papildu finansējuma radusies pēc tam, kad "Gaiļezers" savā aprūpē pārņēma valsts sociālās aprūpes centra "Rīga" filiāles "Ezerkrasti" iemītniekus. Proti, viņu personīgajās mantās tika konstatētas blaktis. Lai gan nekavējoties tika uzsākti vairākkārtēji dezinsekcijas pasākumi, kuru laikā tika dezinficētas un mainītas drēbes, gultas veļa un gultas piederumi, blaktis turpina izplatīties.

Kondrāte atzīmēja, ka, pieaicinot dezinsekcijas speciālistus no SIA "Ekosan", tika saņemts slēdziens, ka visefektīvāk būtu visā ēkas stāvā veikt remontu, noplēšot tapetes, rozetes un grīdlīstes, lai tādējādi pilnībā varētu apstrādāt visu telpu ar dezinsekcijas līdzekļiem. Vienlaicīgi būtu nepieciešams veikt arī mēbeļu apstrādi un koka mēbeļu nomaiņu.

Pieaicinot tāmētājus, tika precizēts remontdarbiem nepieciešamo līdzekļu apmērs, kas, ietverot telpu remontu un mēbeļu maiņu, kopā ir 158 564 eiro.

Naudu telpu remontam un dezinsekcijai paredzēts piešķirt, novirzot to no programmā "Sociālie pabalsti Rīgas pilsētas iedzīvotājiem" ietaupītajiem līdzekļiem.

LETA jau ziņoja, ka pērn gada sākumā notika vismaz 117 Rīgas pašvaldības sociālās aprūpes pakalpojuma saņēmēju pārvietošanas no valsts sociālās aprūpes centra "Rīga" filiālēm "Ezerkrasti" un "Jugla" uz pašvaldības rehabilitācijas institūciju "Gaiļezers".

No 2015.gada vairs nav tāda publiskā iepirkuma līguma, kāds bija līdz 2014.gada beigām, saskaņā ar kuru "Ezerkrastiem" un Rīgas pašvaldībai ir kopīga sadarbība, lai rīdziniekiem nodrošinātu pansionāta pakalpojumus par iepirkuma rezultātā noteikto cenu, toreiz skaidroja Rīgas domes Labklājības departamentā.

Departamentā norādīja, ka klientu pārvietošana notiek, tomēr tā ir brīvprātīga. Pārcelšanās uz lētākiem aprūpes centriem piedāvāta tiem klientiem, kuri uzturēties "Ezerkrastos" vairs nevarēja atļauties, skaidroja departamentā.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.