LIZDA ar Šadurski pārrunās jauno pedagogu algu modeli

© F64

Rīt, 18.maijā, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) padome tiksies ar izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski (V), lai pārrunātu jauno pedagogu darba samaksas modeli.

Kā aģentūra LETA uzzināja arodbiedrībā, tikšanās notiks Bruņinieku ielā 29/31, Rīgā, plkst.10.

Padomes sēdē piedalīsies arī Šadurska biroja vadītājs Andris Geižāns un Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības departamenta direktore Evija Papule.

Kā ziņots, Šadurskim šodien paredzēta tikšanās ar ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS), lai pārrunātu izglītības nozares aktuālos jautājumus. Savukārt pēc tās tiks spriests par Kučinska tikšanos ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību (LIZDA).

Kā ziņots, LIZDA nav apmierināta par Šadurska piedāvāto pedagogu algu reformu, kurai spēkā būtu jāstājas jau līdz ar jauno mācību gadu, zemāko likmi kāpinot no 420 eiro līdz 680 eiro.

LIZDA ir lūgusi iespēju tikties ar premjerministru, lai pārrunātu radušos situāciju pedagogu darba samaksas modeļa sistēmas pilnveidē.

Latvijā

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Svarīgākais