Korupcijas skandālā sākti četri kriminālprocesi pret VID darbiniekiem

© f64.lv

Pašlaik ir sākti četri kriminālprocesi, kuros iesaistīti deviņi Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieki, telekanāla LNT raidījumā "900 sekundes" teica VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

Kopā četros mēnešos sodīti 12 darbinieki. Savukārt vairāki darbinieki atstādināti no amata, uz izmeklēšanas laiku.

Viņa arī informēja, ka viens no darbiniekiem, kurš pakļauts rotācijai, no tās ir atteicies un darbu VID pametis. Viņa neatklāja, kurš tas ir, vien piebilda, ka tas ir kādas mazas struktūrvienības vadītājs.

Jau ziņots, ka kopumā dažādas rotācijas skar 39 VID darbiniekus, tajā skaitā 22 dažāda līmeņa vadītājus.

VID Sabiedrisko attiecību daļa aģentūru LETA informēja, ka no 34 VID nodarbinātajiem, kuriem izteikts piedāvājums par pārcelšanu citā amatā VID struktūrās, 17 nebija iebildumu pārcelšanai, bet viens no tiem izteicis vēlmi izbeigt dienesta attiecības ar VID. Amatos VID struktūrās patlaban pārcelti 29 nodarbinātie. Savukārt pieciem VID nodarbinātajiem pārcelšanas piedāvājumi vēl nav iesniegti.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2000. gadā dzimušo Emīlu Ediju Soroku. Vīrietis 28. septembrī ap pulksten 15.50 kopā ar draugu devās uz Rīgu. Kopš tā brīža nav zināma viņa atrašanās vieta.

Svarīgākais