Par smēķēšanu "airBaltic" lidmašīnā Dublinā aizturēts Latvijas valstspiederīgais

Dublinas lidostā par smēķēšanu "airBaltic" lidmašīnā reisā no Rīgas uz Īriju aizturēts Latvijas valstspiederīgais, kurš turklāt vēl izrādījies izsludināts Īrijas policijas meklēšanā, vēsta Īrijas laikraksts "Herald.ie".

20 gadus vecais Aleksejs Kudrjavcevs Dublinas lidostā aizturēts trešdienas rītā, kad viņš ielidoja ar "airBaltic" lidmašīnu no Rīgas. Lidmašīnas personāls iepriekš bija ziņojis, ka Kudrjavcevs smēķējis lidmašīnas tualetē.

Pēc aizturēšanas atklājies, ka Kudrjavcevs izsludināts Īrijas policijas meklēšanā saistībā ar atrašanos sabiedriskā vietā alkohola reibumā pagājušā gada maijā.

Toreiz Kudrjavcevs pēc aizturēšanas atbrīvots līdz jūnijā noteiktajai tiesas sēdei, uz kuru viņš neieradās.

Aizturētajam jaunietim nedraud nekādas apsūdzības par smēķēšanu lidmašīnā, taču viņam būs jāstājas tiesas priekšā par iepriekšējo incidentu.

Dublinas tiesas tiesnesis Deivids Makhjū atbrīvoja Kudrjavcevu pret 300 eiro drošības naudu, nosakot tiesas datumu pēc divām nedēļām.

Latvijā

Mūsdienu digitālajā laikmetā krāpnieki kļūst arvien aktīvāki un veidi, kā tie darbojas arvien "radošāki" - sākot no krāpnieciskiem telefonzvaniem līdz pat cilvēka identitātes zādzībām. Kādi šobrīd ir TOP 3 izplatītākie veidi kā iedzīvotājiem izkrāpj naudu, un kā pasargāt sevi, lai nekļūtu par vienu no upuriem, dalās Luminor bankas krāpšanas novēršanas eksperte Marija Celma.

Svarīgākais