"airBaltic" atklās septiņus jaunus maršrutus Somijā un divus — Igaunijā

Latvijas nacionālā lidsabiedrība AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") vasaras sezona atklās septiņus jaunus maršrutus Somijā un divus jaunus maršrutus Igaunijā.

Jaunie maršruti ir daļa no aviokompānijas darbības stratēģijas Somijā un Igaunijā.

Ar 31.martu tiks atklāti lidojumi maršrutā Tampere-Tallina, Rīga-Kūsamo, Lapēnranta-Kūsamo. Savukārt ar 3.maiju tiks atklāti lidojumu maršruti Lapēnranta-Kupio, Tampere-Rovaniemi un Rīga-Rovaniemi. Bet maršrutā Oulu-Tallina lidojumi tiks sākti ar 11.maiju.

Savukārt Igaunijā, sākot ar 31.martu, būs iespējams aizlidot no Tallinas uz Tamperi, bet sākot ar 11.maiju - no Tallinas uz Oulu.

Papildus jaunajiem maršrutiem "airBaltic" palielināt ikdienas lidojumu skaitu maršrutā Lapēnrata-Rīga un vasaras sezonā nodrošinot lidojumus katru dienu septiņas dienas nedēļā maršrutā Helsinki-Rīga.

"airBaltic" paziņojusi par provizorisko 2009.gada peļņu 14 miljonu latu (20 miljonu eiro) apmērā un pērn sasniegusi pasažieru pieaugumu par 6% - līdz 2,75 miljoniem pasažieru.

2010.gadā "airBaltic" atklās vismaz deviņus jaunus tiešo lidojumu maršrutus no Rīgas. Līdz šim aviokompānija jau ir paziņojusi par tādiem galamērķiem kā Madride, Belgrada, Vāsa, Ūmeo, Beirūta, Ammāna un Mančestra.

Pagājušā mēneša laikā "airBaltic" jau izsludinājusi kopumā desmit tiešo lidojumu galamērķus no Viļņas - Londona, Parīze, Minhene, Berlīne, Amsterdama, Roma, Hamburga, Mančestra, Dublina un Oslo.

Latvijā

Nākamā gada un vidējā termiņa budžeta sagatavošanā ir noteikts tikai viens prioritārais virziens – valsts drošība. Raidījumā "Kārtības rullis" pirmais atjaunotās Latvijas aizsardzības ministrs Tālavs Jundzis sniedz savu vērtējumu, vai šāds solis ir pareizs.

Svarīgākais