UZMANĪBU: Rīgā "siro" īpaši viltīgi krāpnieki

© Valsts policija

2.lapa

11. maijā Valsts policijas Rīgas reģiona Kurzemes iecirkņa kriminālpolicisti aizdomās turamo notvēra viņa dzīvesvietā Iļģuciemā.

Pašreizējā informācija liecina, ka krāpnieks apmuļķojis vismaz trīs personas, kopā nozogot 750 eiro.

Saistībā ar notikušo pret 1980. gadā dzimušo vīrieti uzsākts kriminālprocess par zādzību. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Valsts policija mudina iedzīvotājus uz uzticības pamata neielaist nepazīstamus cilvēkus savā mājoklī. Lai pārliecinātos par to, vai cilvēks tik tiešām ir tas, par ko uzdodas, vienmēr jālūdz uzrādīt dokumentus un, ja nepieciešams, jāsazinās ar konkrēto iestādi.

Ir aizdomas, ka vīrietis varētu būt apkrāpis arī citus. Visi, kuri ir cietuši no minētā vīrieša nelikumīgajām darbībām, aicināti vērsties policijā ar iesniegumu vai zvanīt uz tālruņa numuru 110.

Latvijā

Kovšu ezera krastā slejas turīgajiem paredzētais spa komplekss, kuru būvē par nodokļu maksātāju naudu. Šobrīd tas vairāk atgādina par lielu naudu būvētu nevajadzīgu pieminekli, jo gribētāji izmantot neatrodas. Tikmēr pašvaldība grimst parādos, jāatlaiž cilvēki, investori iet ar līkumu. Kaut kas tāds pat citviet Latgalē netiktu pieciests. Tomēr vēlētāju daļa pret to ne tikai neprotestē, bet pat atbalsta.

Svarīgākais