Latvija vēlas pilnveidot ES un Centrālāzijas sadarbību terorisma apkarošanas jomā

Latvija vēlas pilnveidot Eiropas Savienības (ES) un Centrālāzijas valstu sadarbību terorisma apkarošanas jomā, tā tikšanās laikā ar topošo Kirgizstānas nerezidējošo vēstnieku Latvijā Kubaničbeku Omuralijevu pauda Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs.

Pārrunājot ES attiecības ar Kirgizstānu, vēstnieks atzinīgi novērtēja Latvijas prezidentūras laikā paveikto un atzīmēja tās lomu ES un Centrālāzijas Izglītības platformas pasākumu īstenošanā un ES Robežu pārvaldības programmas Centrālāzijā (BOMCA) 9.fāzes ieviešanā, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.

Valsts sekretārs Pildegovičs uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta ES klātbūtnes stiprināšanā Centrālāzijas reģionā un Centrālāzijas partneru aktīvākā iesaistē kopējos projektos. Sarunas laikā puses pauda pārliecību, ka ir svarīgi turpināt pilnveidot ES un Centrālāzijas valstu sadarbību terorisma apkarošanas jomā.

Tāpat tikšanās laikā tika apspriesti Latvijas un Kirgizstānas divpusējās politiskās un ekonomiskās sadarbības jautājumi, Kirgizstānas un ES attiecības, kā arī drošības situācija Centrālāzijas reģionā un Afganistānā.

Puses vienojās par nepieciešamību aktivizēt politisko dialogu un dažādu līmeņu vizīšu apmaiņu, kā arī turpināt darbu pie abu valstu līgumtiesiskās bāzes pilnveidošanas. Sarunas laikā tika minētas perspektīvākās divpusējās ekonomiskās sadarbības jomas - transporta un tranzīta, izglītības, vides aizsardzības un lauksaimniecības nozares, kā arī atzīta Latvijas un Kirgizstānas starpvaldību komisijas par ekonomiskās sadarbības jautājumiem nozīme ekonomisko sakaru veicināšanā.

Svarīgākais