Māsas izdod recepšu grāmatu

ĒD VESELĪGI. Stradiņa slimnīcā Māsu un vecmāšu dienā Rimi veselīgo maltīšu un dzīvesveida vēstnese Ilze Jurkāne gatavoja maltīti māsām © F64

Starptautiskajā māsu un vecmāšu dienā Stradiņa slimnīca izdevusi veselīgo ēdienu recepšu grāmatiņu, kurā apkopotas deviņas salātu un zupu, pamatēdienu un desertu receptes, kuras tika atlasītas no vairāk nekā sešdesmit iesūtītajām. Recepšu autores ir slimnīcas māsas un vecmātes.

Receptes izvērtēja Rimi veselīgo maltīšu un dzīvesveida vēstneši - Ilze Jurkāne, šefpavārs Normunds Baranovskis, konditore Liene Zemīte un uztura speciāliste Inga Pūce. Tagad tās kopā ar speciālistu komentāriem elektroniski pieejamas slimnīcas mājaslapā un apkopotas grāmatiņā. Rimi gardēžu favorītrecepšu vidū iekļuvuši tādi ēdieni kā avokado, kinojas, turku zirņu salāti, Liellops ganībās un grieķu jogurta krēms ar karsto aveņu mērci. «Ziemassvētkos, kad kolēģe man uzdāvināja recepšu grāmatu, es sapratu, kādas grāmatas man vēl nav - nav veselīgo recepšu grāmatas, ko sarakstījušas māsas un vecmātes. Māsu un vecmāšu profesijā, tāpat kā ēdienu gatavošanā un jaunu recepšu radīšanā, jāpieiet ar lielu izpratni, prieku, pietāti un mīlestību. Tāpēc viņām arī tas labi sanāk,» saka Stradiņa slimnīcas galvenā māsa Eva Cela. «Esam pateicīgi māsām par viņu sirds darbu ikdienā, kā arī par šīm receptēm, iedvesmojot ikvienu jauniem radošiem un veselīgiem eksperimentiem virtuvē,» sacīja Rimi Latvia pārstāve Inga Bite.



Svarīgākais