Rakstīs grāmatu par Latvijas pirmo iekšlietu ministru Miķeli Valteru

Šodien notika iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (JL) un bijušo iekšlietu ministru tikšanās, kuras laikā tās dalībnieki atbalstīja ideju izdot piemiņas grāmatu par pirmo Latvijas iekšlietu ministru Miķeli Valteru, kā arī finansiāli nodrošināt šīs grāmatas izdošanu.

Mūrniece Valteru vērtē kā izcilu personību jaunajā, neatkarīgajā Latvijas valstī. "Viņš no pašiem pamatiem izveidoja iekšlietu sistēmu, kas tajā nestabilajā laikā veiksmīgi funkcionēja. Viņa lēmumos un atziņās visi nākamie iekšlietu ministri ir smēlušies padomus, kā rīkoties, arī es. Esmu lepna, ka mēs spējam godināt Valtera piemiņu un cilvēkiem sniegt iespēju uzzināt par viņa neizmērojamo ieguldījumu Latvijas iekšlietu sistēmas izveidošanā," atzīst pašreizējā iekšlietu ministre, izsakot pateicību saviem priekštečiem par to, ka viņi atbalstījuši šo ideju un piekrituši finansiāli nodrošināt grāmatas izdošanu.

Kā pastāstīja Virse, grāmatas izdošanā savu finansiālo ieguldījumu sniegs gan Mūrniece, gan bijušie iekšlietu ministri.

Grāmatas autors ir vēsturnieks un filozofs Rihards Rubīns, kurš daudzu gadu garumā uzkrājis vēsturiskus dokumentus, arhīva materiālus un vēstules, kā arī Valtera sievas atmiņas un stāstījumus.

Grāmatu plānots dāvināt skolām un bibliotēkām visā Latvijā.