Sieviete izraisa avāriju, aizbēg no notikuma vietas un tiek atrasta 3.39 promiļu reibumā

© F64

11. maijā ap plkst. 17:00 Aizputes novada Kazdangas pagastā kāda 1966. gadā dzimusi sieviete vadīja automašīnu Honda Civic pa vietējas nozīmes ceļu. Kādā brīdī autovadītāja netika galā ar automašīnas vadību, nobrauca no ceļa un uzbrauca elektrības staba balstam, to bojājot, ziņo Valsts policija.

Pēc negadījuma sieviete notikuma vietu atstāja, par notikušo neziņojot Valsts policijai. Minēto autovadītāju vēlāk izdevās atrast. Pārbaudot sievieti, tika konstatēts, ka viņa atrodas stiprā alkohola reibumā. Autovadītājai fiksētas 3,29 promiles alkohola. Sieviete apgalvoja, ka alkoholu lietojusi jau pēc negadījuma. Par notikušo sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu par alkoholisko dzērienu lietošanu pēc satiksmes negadījuma līdz pārbaudei, kas nosaka alkohola koncentrāciju asinīs, autovadītājam piemēro administratīvo arestu no 10 līdz 15 diennaktīm, uzliek naudas sodu no 1200 līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.