Bērnu slimnīcas skandāls ietekmē ziedotāju atsaucību

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas celtniecības skandāls ietekmējis ziedotāju atsaucību, tāpēc pašlaik galvenais atjaunot uzticību labdarības projektiem, nra.lv atzina kustības Lielie Bērnu slimnīcai pārstāvis Kaspars Līcītis.

Kustība, kurā iesaistījušies daudz un dažādi sabiedrības pārstāvji, turpina labdarības projektus Bērnu slimnīcas labā, un, lai lieta par iespējamām nelikumībām slimnīcas celtniecības darbu organizēšanā netiktu saistīta tieši ar sabiedrības ziedojumiem slimncīcai, Lielie Bērnu slimnīcai uzsver, ka kustība sadarbojas tieši ar Bērnu slimnīcas fondu.

Šodien Bērnu slimnīcas fonds saņēma nepieciešamos līdzekļus – 21 tūkstoti latu - Vecāku mājas būvdarbu pabeigšanai. Līdzekļi iegūti no kustības Lielie Bērnu slimnīcai veidotā kalendāra pārdošanas un Rimi ziedojuma.

K. Līcītis atzina, ka ir jūtama atsevišķu ziedotāju attieksmes maiņa, tā kļuvusi piesardzīgāka, kā arī daži samērā lieli uzņēmumi pēc šī skandāla pārdomājuši un atsaukuši savu vēlmi ziedot. “Jūtama arī privātpersonu attieksmes maiņa, piemēram, kad mēs Rimi veikalos aicinājām cilvēkus iegādāties īpašo kalendāru un tā ziedot Vecāku mājai cilvēki atteica, pamatojot to ar informāciju par skandālu, bet daži teica: nu labi, nopirksim, bet ceram, ka šoreiz kabatā neiebāzīsiet,” stāsta K. Līcītis. Tomēr ir arī Bērnu slimnīcas fondam uzticīgi atbalstītāji, kuri saka: mēs jums ticam.

Tāpēc K. Līcītis uzsver, ka galvenais, kas pašlaik nepieciešams ir atgūt zaudēto uzticību un turpināt iesāktos un vēl idejas stadijā esošās ieceres.

Kā pārliecinājās nra.lv Bērnu slimnīcas Vecāku mājā norit aktīvi celtniecības darbi. Par cilvēku saziedotajiem līdzekļiem tiks pilnībā pabeigti ārdarbi un iekšdarbi, tādi kā grīdu seguma ieklāšana un sienu apdare.

Jau šobrīd Vecāku mājā gandrīz ir pabeigta ārējā apdare un pamatkonstrukciju – sienu, melno grīdu u.c elementu izbūve ēkas iekšpusē. Patlaban slimnīcā nonākušo bērnu vecākiem jādzīvo nepieņemamos apstākļos dažādās slimnīcas telpās.

„Grūti noticēt, ka lielākais darbs jau paveikts. Vecāku māja iespējams ir visvērienīgākais projekts Latvijas vēsturē, kas pilnībā realizēts par saziedotiem līdzekļiem,” atzina Liene Dambiņa, Bērnu slimnīcas fonda vadītāja.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais