Valsts kontrole aicina iedzīvotājus sniegt ziņot par valsts iestāžu un pašvaldību darbu

© f64

Valsts kontrole (VK) aicina iedzīvotājus dalīties pieredzē par valsts iestāžu un pašvaldību pieprasīto informāciju un dokumentiem, aģentūra uzzināja VK.

VK ir sākusi revīziju, kurā vēlas noskaidrot, vai valsts pārvalde efektīvi rīkojas ar uzkrāto informāciju. Iedzīvotāji tiek aicināti dalīties savā pieredzē, jo iegūtā informācija dos iespēju VK novērtēt, vai valsts iestādes un pašvaldības savstarpēji pietiekami apmainās ar to rīcībā esošo no iedzīvotājiem jau saņemto informāciju.

Iedzīvotāji, sniedzot informāciju, ir lūgti norādīt, vai valsts iestāžu, pašvaldību un to iestāžu iesniegumu un citās veidlapās tiek prasīts norādīt detalizētu informāciju, kas jau ir citu iestāžu rīcībā. VK vēlas zināt, vai valsts iestādes, pašvaldības un to iestādes pieprasa iesniegt informāciju, kuru izsniegušas citas valsts iestādes vai pašvaldības. Tāpat būtiski ir norādīt, vai ir bijis papildus jāmaksā par informācijas iegūšanu no vienas valsts iestādes, pašvaldības vai tās iestādes, lai to tālāk iesniegtu citā valsts iestādē vai pašvaldībā.

VK lūdz iedzīvotājus iesniegt pēc iespējas precīzākus situāciju aprakstus un informāciju, tostarp valsts vai pašvaldības iestādes nosaukumu, pieprasīto informāciju, izziņu vai citu dokumentu, veikto samaksas apmēru un saņemto pakalpojumu, situācijas datumu. Šī informācija būs konfidenciāla un citām personām netiks izpausta, uzsver VK.
Publicēta: 13.05.2016 08:44
Ella

Latvijā

Valstij daļēji piederošais uzņēmums SIA “TET” lūdzis piedošanu 2000. gada Pasaules čempionam riteņbraukšanā Romānam Vainšteinam par komunikāciju, kāda radusies, risinot problēmu par vīrieša īpašumā ieraktu telekomunikāciju kabeli, no kura uzņēmums licis atbrīvoties paša spēkiem, turklāt, par saviem līdzekļiem, vēsta TV24 raidījums “STOPkadri ar Armandu Puči”.

Svarīgākais