Lai apturētu dzērušu traktoristu, policisti sašauj traktora riepas

© scanpix

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvalde (ZRP) informē, ka vakar, 11.maijā pulksten 21.39 Brunavas pagastā VP ZRP Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas darbinieku uzmanību pievērsa braucošs traktors, kura braukšanas stils radīja aizdomas, ka tā vadītājs ir alkohola reibumā. Tika pamanīts, ka ar traktoru tiek pārvadāts arī kāds pasažieris, kas atbilstoši likumam nav atļauts.

Policijas darbinieki ieslēdza bākugunis un pieprasīja traktora vadītājam apstāties, taču traktora vadītājs ignorēja policistu prasības un neapstājoties pēkšņi nogriezās uz lauka, turpinot kustību, kā rezultātā vienam no policistiem nācās traktora vadītājam sekot skriešus.

Lai piespiestu traktora vadītāju apstāties, policisti raidīja vairākus brīdinājuma šāvienus gaisā. Tā kā arī šis brīdinājums tika ignorēts, policisti sašāva abas traktora riepas. Traktorists gan vēl mēģināja turpināt kustību arī šādā veidā, taču pēc brīža apstājās, pēc kā nekavējoties tika aizturēts.

Konstatēts, ka traktora vadītājs, 1970. gadā dzimis vīrietis, atradies 1,6 promiļu alkohola reibumā un vadīja traktoru tiesas lieguma laikā, iepriekš jau ticis pieķerts braucot dzērumā, par ko bija atņemta vadītāja apliecība.

Pret 1970. gadā dzimušo vīrieti uzsākta administratīvā lietvedība par nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām. Tāpat ir uzsākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu, ja ir atņemtas vadīšanas tiesības un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.