OECD ģenerālsekretāra vietnieks aicina Latviju turpināt iesāktās reformas

© F64

12.maijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ģenerālsekretāra vietnieku Duglasu Francu, kurš ir ieradies Rīgā, lai OECD vārdā apsveiktu Latviju ar uzaicinājumu pievienoties organizācijai.

Francs izteica atzinīgus vārdus par Latvijas iestāšanās sarunu laikā paveikto progresu, kas tika panākts salīdzinoši īsā laikā. Viņš īpaši izcēla Latvijas diplomātu nopelnus šī procesa vadībā, kā arī šīs un iepriekšējo valdību atbalstu OECD rekomendāciju ieviešanā, kas bija priekšnoteikums uzaicināt Latviju kļūt par OECD dalībvalsti. Abām amatpersonām tiekoties, tika pārrunāti Latvijas un OECD tālākās sadarbības soļi, kā arī gaidāmā Līguma par Latvijas pievienošanos OECD parakstīšana 2.jūnijā Parīzē.

Tikšanās laikā ārlietu ministrs apliecināja, ka dalība OECD ir tikai sākums, lai turpinātu uzsākto reformu ieviešanu Latvijas sabiedrībai svarīgajos jautājumos.

OECD ģenerālsekretāra vietnieks tiksies arī ar Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču un ekonomikas ministru Arvilu Ašeradenu.

Kā ziņots, 11.maijā OECD Padome pieņēmusi lēmumu uzaicināt Latviju kļūt par pilntiesīgu organizācijas 35. dalībvalsti.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais