Lielās Talkas laikā savāktas 1989 tonnas atkritumu

© F64

Pēc Latvijas Atkritumu saimniecības uzņēmumu asociācijas apkopotajiem datiem šī gada Lielās Talkas laikā no oficiālajām talkas vietām savāktas 1989 tonnas atkritumu, kas ir par 2% vairāk nekā pērn. Taču šajā gadā tika pieteiktas vairāk talkošanas vietas un talkā piedalījās vairāk cilvēku nekā pērn, tātad vidēji uz vienu talkas vietu savākto atkritumu skaits ir samazinājies.

Visvairāk atkritumu pieņemts cieto sadzīves atkritumu apglabāšanas poligonā „Getliņi”, kur no Rīgas un tās apkārtnes pieņemti 40% no kopējiem Lielās Talkas laikā savāktajiem atkritumiem. Šogad pirmo reizi Rīgā pieņemtie atkritumi tika sašķiroti, lai derīgos atkritumus nodotu otrreizējai pārstrādei.

Kopumā Lielajā Talkā sakopt un labiekārtot apkārtējo vidi1750 apstiprinātajās talkas vietās bija devušies aptuveni 190 000 cilvēku, kā rezultātā tika atkārtots 2011.gadā uzstādītais talkas dalībnieku skaita rekords. Visvairāk cilvēku dažādās vides kopšanas aktivitātes pulcējušies Rīgā un Vidzemē, kur talkojuši aptuveni trešdaļa talkas dalībnieku, gandrīz tikpat aktīva bijusi arī Latgale. Ceturtdaļa Lielās Talkas brīvprātīgo talkas dalībnieku piedalījušies talkās Zemgalē, bet 13% talkojuši Kurzemē.

“Latviešiem talkas bija, ir un būs, tomēr ikvienam Latvijas iedzīvotājam būtu jāsaprot, ka nevienu citu vietu mēs nekad nevarēsim pilntiesīgi saukt par savu dzimteni - vietu, kur esam dzimuši un kur ir mūsu saknes. Tāpēc aicinu ikdienas rūpēties par sevi un šo vietu. Latvijai ir jābūt zaļai!” visus Latvijas iedzīvotājus aicina aizdomāties Lielās Talkas vadītāja Vita Jaunzeme.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais