Ugunsdzēsēji 11 stundas cīnās ar liesmām Lielvārdes novadā

© F64

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 10.maija plkst. 6.30 līdz 11.maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma79izsaukumus – 53 uz ugunsgrēku dzēšanu un 23 uz glābšanas darbiem, savukārt trīs no izsaukumiem bija maldinājumi. Ugunsgrēkos cieta viens cilvēks.

Vakar plkst. 12.35 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Lēdmanes pagastu Lielvārdes novadā, kur dega divi angāri. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg divi angāri 1250m2 un 600m2 platībā un starp tiem novietotās koka kastes 400m2 platībā. Ņemot vērā ugunsgrēka mērogu, kā arī to, ka tuvākā ūdens ņemšanas vieta atradās 1,3 km attālumā, šī paaugstinātās bīstamības ugunsgrēka dzēšanas darbi ilga 11 stundas. Ugunsgrēka apstākļus noskaidros Valsts policija.

Tāpat šonakt plkst. 3.34 VUGD devās uz Cempu ielu Valmierā, kur ražošanas ēkā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ražošanas ēkā deg izejmateriāls 50m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta apmēram 40 gadus vecs vīrietis, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Ugunsgrēks tika pilnībā likvidēts šorīt plkst. 9:13.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais