Finanšu un muitas policiju apvienošana varētu pasliktināt izmeklēšanas kvalitāti

© f64.lv

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers ir nobažījies, vai Finanšu policijas pārvaldes un Muitas policijas pārvaldes apvienošana un vadības nomaiņa nepasliktinās izmeklēšanas kvalitāti.

Rotācija ir viens no veidiem, kā risināt kadru problēmas valsts pārvaldes iestādēs, atzina Kalnmeiers, kuru visvairāk interesējot, kā notiks finanšu un muitas policijas apvienošana, jo jebkura šāda veida reorganizācija rada bažas, vai izmeklēšanas darbs nekļūs nekvalitatīvāks.

Kā ziņots, reaģējot uz bažām par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) atsevišķu darbinieku godprātīgumu, ir nolemts veikt plašas rotācijas, kas skars 39 VID darbiniekus, tajā skaitā, 22 dažāda līmeņa vadītājus - 18 struktūrvienību vadītāji tiek pārcelti citos VID amatos, bet vēl četri sāks darbu ārpus VID. Finanšu policijas pārvalde un Muitas policijas pārvalde tiks apvienotas vienā struktūrvienībā - Nodokļu policijas pārvaldē.

Vērtējot, vai pret VID ir sākta nomelnojoša kampaņa, Kalnmeiers atzina, ka pamats šādiem apgalvojumiem ir, taču pašlaik neesot pamata sākt kādu kriminālprocesu saistībā ar šīm bažām.

Runājot par citu aktualitāti - maksātnespējas regulējumu - Kalnmeiers uzsvēra, ka šī jautājuma sakārtošanai uzmanība ir pievērsta jau trīs līdz četrus gadus, šis jautājums visu laiku ir turpinājis attīstīties un kontrole pār procesiem tiekot pastiprināta.

Nevar teikt, ka tieslietu ministri šajos gados neko nebūtu darījuši - viņi dara, bet tā nav tā sfēra, kur var gaidīt straujas izmaiņas, izteicās ģenerālprokurors, kura vērtējumā, "pozitīvas tendences viennozīmīgi ir". Viņš atzīmēja, ka nevar teikt, ka visi investori, no kuriem nāk skaļākās iebildes par maksātnespējas jomas problēmām, paši strādā atbilstoši visām likuma normām.

Svarīgākais