Rīgas reģiona pārvaldē tiekot novilcināta krimināllietu izmeklēšana

© F64

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē tiek novilcināta krimināllietu izmeklēšana, tāpēc būtu jāvērtē šīs struktūras vadītāju atbildība, šādu viedokli šorīt LTV "Rīta panorāmā" pauda ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Kalnmeiers kā piemērus minēja divas lietas. Runājot par gadījumu, kad, izmeklējot pārkāpumus cigarešu ražotnē, neskaidros apstākļos pazuda cigarešu ražošanas līnija, Kalnmeiers vērtēja, ka pārkāpumi ir saskatāmi gan Muitas policijas, gan Valsts policijas darbā - no muitas puses bijusi vērojama neprofesionāla rīcība, bet no policijas puses - bezdarbība. Jautājums kopumā neesot pienācīgi ātri risināts un dažādas izmeklēšanas darbības tikušas novilcinātas, līdz ar ko brīdī, kad ieradās policija, ražošanas iekārtu vairs nebija.

Mehānisms, kā notika aizvešana, un aizvedēji esot skaidri, procesā bijuši iesaistīti cigarešu ražotājs un iekārtu īpašnieki, taču sīkākas detaļas ģenerālprokurors izmeklēšanas interesēs neatklāja.

Par nolaidību minētās lietas izmeklēšanā ticis sākts kriminālprocess, kuru izbeidza, bet vēlāk ar prokurora lēmumu atjaunoja un pašlaik tas joprojām ir izmeklēšanā.

Kā otru lietu, kurā vērojama kavēšanās, Kalnmeiers nosauca "Rīgas satiksmes" "nanoūdens lietu", kuras izmeklēšanā arī bijusi vērojama kavēšanās, tāpēc tā no Rīgas policijas nodota Ekonomikas policijai. Līdzīga nolaidība esot vērojama arī vairāku citu lietu izmeklēšanā.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais