Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā

VAKARA ZIŅAS: Latvijas grūtnieču TOPS

© Ingrīda Punka

Beidzamajā laikā sabiedrību pāršalkušas pozitīvas vēstis. Arvien vairāk sabiedrībā zināmi ļaudis, rūpējoties par valsts demogrāfisko situāciju, tuvākajā nākotnē gaida ģimenes pieaugumu. Turklāt visas māmiņas bērna gaidību laikā ir pozitīvi noskaņotas un līdz pat bērniņa nākšanai pasaulē turpina aktīvi darboties.

Kristīne Kārkle-Kalniņa lepojas ar foršu ģimeni

Grupu «Autobuss debesīs» un «Raxtu Raxti» mūziķa Marta Kristiana Kalniņa skatuves partnere un sieva Kristīne Kārkle-Kalniņa atzīst, ka bērniņa gaidību laikā jūtas moža, tādējādi var arī uzdziedāt publikas priekšā.

»Vakara Ziņas« Kristīni Kārkli sastapa eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas grāmatas atklāšanas svētkos, kur viņa muzicēja tandēmā ar brāli Edgaru Kārkli. Sarunā ar »Vakara Ziņām« Kristīne gan norādīja, ka labāk lai raksta par viņas darbiem nekā privāto dzīvi, jo jūtas ļoti nepatīkami, ka par viņu raksta šajā laika periodā, kad dziedātāja ir mazuļa gaidībās. «Tā man ir jauna pieredze, ka teju vai katru nedēļu par mani raksta kādā žurnālā. Iespējams, ka pēc desmit gadiem es par to visu smiešos, bet pašlaik no tā visa esmu nogurusi. Man ir forša ģimene, un jūtos labi,» savu nostāju pauda Kristīne. Jau tuvākajā laikā pasaulē jānāk Kristīnes un Marta kopīgajam mazulim.

Kristīnei un Martam šī ir otrā laulība. Viņi apprecējās pērnā gada rudenī. Martam no iepriekšējām attiecībām aug bērni - Matīss un Līva, bet Kristīnei ir meita Madlēna.

«Astronautu» Māra un Goran Gora rudenī kļūs par dēliņa vecākiem

Latviešu grupas «Astro'n'out» solistes Māras Upmanes-Holšteines un mūziķa Jāņa Holšteina-Upmaņa jeb Goran Gora ģimenē šoruden gaidāms pieaugums. Pāris jau zina, ka gaidāms ir puika.

Māra Upmane-Holšteine sarunā ar »Vakara Ziņām« neslēpj prieku un gandarījumu, ka ģimene turpina pieaugt. Māras un Jāņa pirmdzimtā - meitiņa Ronja - pasaulē nāca 2014. gada 12. aprīlī. « Ronju gaidot, man viss bija jauns, mazliet biedējošs un tajā pašā laikā aizraujošs, bet tagad jau zinu, ar ko rēķināties. Protams, ka ļoti vēlējāmies otru bērniņu. Tas nav pārsteigums, jo viss ir noticis, kā cerējām. Sākotnēji bijām iedomājušies, ka esam meitu vecāki, jo ar Ronju mums tik ļoti labi gāja un viss patika. Tādēļ likās, ka arī otra būs māsa, bet nē, ultrasonogrāfijas bildēs ļoti skaidri redzams, ka gaidām brālīti. Ceru, ka puika atšķirībā no mūsu ekspresīvās meitas būs rāmāks. Jo Ronja jau ir «ašā dancātāja», pēc horoskopa Auniņš. Dēliņš pašlaik vēderā ir mierīgs, bet nu redzēsim, kas būs līdz pēdējām grūtniecības nedēļām - septembrim,» atklāj Māra. Zīmīgi, ka abi vecāki sākotnēji vaicājuši meitai Ronjai, kas tad gaidāms - brālītis vai māsiņa? «Un Ronja pati pirmā mums pareģoja, ka būs brālis. Redz, kā piepildījies Ronjas teiktais,» saka Māra.

Dziedātāja vēl turpina darboties un muzicē dažādos projektos. «Tiesa gan, šoreiz sevi vairāk saudzēju, esmu izvēlīgāka un nepiekrītu pilnīgi visiem darba piedāvājumiem,» viņa skaidro. No jūlija, kad vasara pašā pilnbriedā, mamma Māra, meita Ronja un tētis Jānis ieplānojuši pavadīt laiku pie jūras, nevis galvaspilsētā.

Grigaļa sieva parāda grūtnieces vēderiņu

Atraktīvais LNT laika ziņu vadītājs Māris Grigalis un viņa sieva Zane Grigale ir otrā bērna gaidībās. »Vakara Ziņas« pāri sastapa 4. maija svētkos, kad vecāki kopā ar dēlēnu Kristeru devās nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa.

Pāris apprecējās 2014. gada 1. septembrī, un jau 17. janvārī pasaulē nāca Zanes un Māra pirmdzimtais Kristers. Šā gada maijā Kristers kļūs par vecāko brāli, jo pasaulē jānāk pāra otrajam mazulim.

»Vakara Ziņas« Grigaļu ģimeni sastapa 4. maija rītā apmeklējam Brīvības pieminekli, kura pakājē ģimene nolika narcišu pušķi. Uzkavējušies 20 minūtes pie Brīvības pieminekļa, ģimene devās savās gaitās.